Ni No Kuni. (Foto: Level-5, Studio Ghibli).
Da spillutviklerselskapet Level-5 i 2010 offisielt annonserte at de skulle samarbeide med det japanske animasjonsselskapet Studio Ghibli om en ny spillfranchise til Nintendo DS, var det mange som ble spente, meg selv inkludert.

For har du sett én eneste film produsert av Studio Ghibli, så vil du ikke la sjansen til å oppleve en slik verden på nært hold gå fra deg.

Les også: Anbefalte animeserier!

Dessverre for oss ble DS-spillet Ni no Kuni: Shikkoku no Madōshi (Annet land: Den kullsvarte magikeren) kun gitt ut i Japan og solgte ikke spesielt bra på grunn av dårlig timing i spillmarkedet.

Under Tokyo Game Show tidligere i høst annonserte likevel Level-5 at spillet får en ny sjanse og skal lanseres for PS3 med navnet Ni no Kuni: Shiroki Seihai no Joō (Annet land: Dronningen av hvit hellig aske) 17. november i Japan og tidlig i 2012 i USA.

Ny vestlig tittel

Nå har Level-5 og Studio Ghiblis fantastiske samarbeidsprosjekt fått en undertittel for det amerikanske spillmarkedet. «Ni no Kuni Wrath of the White Witch» ble nylig merkevareregistrert av Level-5 og dette er trolig tittelen spillet vil få på det vestlige markedet.

Spillet, som jeg synes vi fra nå av kan kalle Ni no Kuni: Wrath of The White Witch, vil følge omtrent den samme historien som originalen, men handlingen vil fortsette der DS-versjonen endte.

Eventyret handler om 13 år gamle Oliver som plutselig mister moren sin. Når moren dør viser det seg at Olivers gamle lekedukke egentlig er en fe ved navn Shizuku. Feen gir ham en magisk bok som kan ta ham med til Ni No Kunis mystiske verden. Her vil han få muligheten til å redde moren fra døden.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Er dette The White Witch, mon tro? Ni No Kuni. (Foto: Level-5, Studio Ghibli).

Ghibli er synonymt med kvalitet

Ni no Kuni: Wrath of The White Witch er et tradisjonelt japansk rollespill med turbaserte kamper.

Hvis det er noe japanerne kan, så er det å lage eventyrlige univers med gripende historier. Dette har de vist gang på gang i både spill- og filmverdenen. Og med Studio Ghibli på laget har jeg derfor stor tro på at Ni no Kuni: Wrath of The White Witch kan bli bra på PS3.

Når det gjelder animefilmer er Studio Ghibli for meg synonymt med kvalitet. Animasjonsstudioet står bak filmer som blant annet Sen to Chihiro no kamikakushi (Chihiro og heksene), Mononoke-hime (Prinsesse Mononoke), Hauru no ugoku shiro (Det levende slottet) og Gake no ue no Ponyo (Ponyo på klippen ved havet).

Les også: Topp 5: Eventyrfilmer!

Alle Studio Ghibli-filmene jeg har sett, spesielt de av studioets grunnlegger Hayao Miyazaki, er filmer som klarer å røre meg dypt inn i sjela med sine vakre fortellinger og sterke inntrykk.

For meg er det er umulig å ikke bli rørt på et eller annet plan når jeg ser filmene. Derfor gleder jeg med ekstremt til å se om Ni no Kuni: Wrath of The White Witch vil bli det vakre, spillbare eventyret jeg håper på.

Det er foreløbig usikkert om spillet kommer til Europa, men så vidt jeg vet er PS3-spill sonefrie, så hvis spillet ikke blir lansert her kan animehungrige spillere forhåpentligvis kjøpe spillet fra USA.

Det kommer i alle fall jeg til å gjøre! Jeg håper imidlertid at spillet vil komme med muligheten for originalt lydspor med engelsk tekst. For det går virkelig ikke an å oppleve film/spill fra Studio Ghibli på noe annet enn japansk!

Se den japanske traileren for Ni no Kuni: Wrath of The White Witch her!

Hva synes du om Ni no Kuni: Wrath of The White Witch? Si din mening i kommentarfeltet!