World of Warcraft

  • World of Warcraft
  • Slippdato: 11.02.2005
  • Utvikler: Blizzard
  • Historiens mest populære onlinespill
  • Mists of Pandaria, en ny utvidelsespakke, kommer i 2012

I vinter er det syv år siden Blizzards monsterpopulære onlinespill ble sluppet ut på markedet. World of Warcraft redefinerte hva vi forventer av et MMO-spill, og blåste liv inn i en spillsjanger som var så godt som forlatt av andre store utviklere.

Med godt over 10 millioner abonnenter, har spillet vært uangripelig – mange konkurrenter har prøvd å gå i strupen på Blizzards genistrek, men ingen har klart det.

Under et møte med investorer opplyste Blizzard at 10% av brukerbasen har forsvunnet det siste halve året.

Antall abonnenter har gått fra 11.4 millioner til 10.3 millioner, noe som likevel betyr at World of Warcraft fortsatt er det desidert største MMO-spillet i verden.

DEBATT: Trenger vi nye konsoller?

Blizzard-sjef Mike Morhaime forklarte til investorer at de fleste av brukerne som har valgt å slutte, eller gå til en konkurrent, befinner seg i Asia. Et område hvor konkurransen mellom onlinespill er ekstremt skarp.

Det siste året har abonnementstallene til World of Warcraft pekt stødig nedover.

Skyhøye inntekter

Spillgiganten har likevel ingen grunn til å være lei seg, for selskapet kunne notere seg over 800 millioner kroner i overskudd bare sist kvartal. En stor del av dette kommer fra salg av digitale tjenester og produkter.

Spørsmålet er likevel hvor lenge World of Warcraft kan holde seg fast på tronen over onlinespill, syv års levetid er ekstremt lenge i spillbransjen – og i mine øyne er det kun et tidsspørsmål før et nytt spill vil ta knekken på Blizzards pengemaskin.

Rett før jul ankommer Bioware sitt Star Wars-relaterte onlinespill; The Old Republic, som noen tror vil være et av spillene som vil stjele abonnenter fra Blizzard.

SNIKTITT: Star Wars – The Old Republic

Samtidig har flere, inkludert undertegnede, spådd World of Warcrafts undergang flere ganger. Sist gang jeg var sikker på at en æra var over var under lanseringene av Aion og Warhammer Online – begge gangene måtte jeg spise mine egne ord.

Hvorfor tror du World of Warcraft har vært så suksessfullt, og hvor mange år tror du spillet har igjen før et nytt spill tar over topplasseringen?

Legg inn din mening i kommentarfeltet, som du finner under traileren til den nye utvidelsespakken Mists of Pandaria.

ANMELDELSE: WoW – Cataclysm