Thomas Giertsen spiller seg selv i Helt perfekt. (Foto: TVNorge).
Den siste tiden har du kanskje fått med deg Thomas Giertsen sine sprell på TV. I serien Helt perfekt blir han utsatt for en rekke pinlige hendelser, som gjør at man lett kan gripe etter puta i sofaen.

Siden 2001 er det blitt en trend blant komikere å spille seg selv i pinlige, virkelighetsnære TV-serier. Curb Your Enthusiasm, Episodes og Klovn er gode eksempler på dette.

Anmeldelse: Episodes – Godt selskap i stua

I Giertsens serie, som går på TVNorge, har han altså hovedrollen som seg selv.

Vegard Larsen møter Thomas Giertsen i ukens sending av Filmbonanza. Giertsen mener at TV-serier som Helt perfekt oppfattes som mer virkelighetsnære for publikum enn andre typer komedier.

Se deler av intervjuet i toppen!

Bruker virkelige hendelser

Selv om den Thomas Giertsen vi ser i Helt perfekt kun er en fiktiv utgave av den virkelige Giertsen, bruker de mye fra hans personlighet og virkelige liv i produksjonen.

– Vi ville ta utgangspunkt i noe som var sant. Da vi startet arbeidet gikk jeg til en psykolog og tok en personlighetstest, så hadde vi ganske mange runder for å se hva som var interessant materiale av det som fantes i meg, sier Giertsen.

Han forteller at improvisasjon brukes som et viktig element i innspillingen, for å gi det hele et mer realistisk preg.

– Selve dialogen i serien er improvisert. Det hender regissøren ber de andre skuespillerne om å si ting til meg som jeg ikke er klar over i det hele tatt.

– Også hender det at de tar helt konkrete hendelser fra mitt liv, sånn at jeg plutselig får ting i trynet som faktisk ikke bare er et tema jeg kjenner igjen, men som er helt konkrete hendelser som jeg blir konfrontert med.

I Filmbonanza kan du se hele intervjuet med Thomas Giertsen, onsdag kl 21.30 på NRK3.

Hva synes du om Helt perfekt? Si din mening i kommentarfeltet!