Terra Nova (Foto: Fox International Channels)
Familien Shannon - på plass i det lovede land.

NORGESPREMIERE 27.11 – TV2 Zebra – 21:00

I kveld har dinosaurserien Terra Nova norgespremiere – en av 2011s varslede storserier med Steven Spielberg ombord som sjefsprodusent.

Jeg har sett den første dobbeltepisoden og vet egentlig ikke om jeg er skuffet eller om jeg bare hadde veldig lave forventninger.

Førsteinntrykket mitt av Terra Nova er at dramaet er uspennende og forutsigbart og at skuespillerprestasjonene er av den sorten jeg ser i dagserier på TV; profesjonelt på en kjedelig måte.

Terra Nova er navnet på et sted på jorda vår – mange millioner år tilbake i tid. Nåtiden er oppbrukt, ressursene er omtrent tømt, men vi har utviklet en ram teknologi og kan dermed sende mennesker tilbake i tid. Til tiden da det fantes dinosaurer. Terra Nova følger en bestemt familie bestående av gode folk som vil gjøre sitt beste for å få den nye verdenen til å fungere, og de forskjellige familiemedlemmene møter ymse utfordringer både innenfor og utenfor Terra Novas høye gjerder – en slags nybyggerserie, om du vil.

Terra Nova (Foto: Fox International Channels)
Stephen Lang i rollen som leirsjef Nathaniel Taylor. Den første pilgrimen til fortiden. (Alle bilder: Fox International Channels)

Familien består av smarte jenter/damer og voksne smågutter. All informasjon om forløpet til den nye verdensordenen gies fra de smarte damene til de noe umodne og rebelske mannfolkene og jeg gremmes over at en ny og påkostet TV-serie må bruke slike tynnslitte fortellergrep.

– Drøvtygging er forbeholdt såpeseriene – ikke storsatsinger som dette.

Ellers presenteres jeg for lederen av leiren – samme fyr som spilte slemmingen i Avatar – så du skjønner at sikkerheten i nybyggerbyen er i høysetet. I alle fall nogen lunde. Mer skal jeg ikke avsløre.

Etter å ha fått presentert figurene, venter jeg spent på dinosaurene. De er helt greie, dataanimerte dinosaurer. Kanskje, bare kanskje, synes jeg dinosaurene så bedre ut i Jurassic Park. Der brukte de en god del fullskala dinosaurmodeller, og da blir teksturene troverdige.

Alt i alt er Terra Nova TV-drøvtygging, og det er i utgangspunktet ikke noe galt med slikt. Men drøvtygging er forbeholdt såpeseriene – ikke storsatsinger som dette.

Har du meninger om Terra Nova? Legg dem igjen i kommentarfeltet under!