The Pirates! Band of Misfits (Foto: Sony Pictures Home Entertainment)
Kapteinen og måka (Foto: Sony Pictures Home Entertainment)

FAKTA: Voksne folk oppgir Sauen Shaun som sin favorittserie på Facebook. Wallace og Gromit har blitt godkjente internasjonale britiske popkulturambassadører.

PÅSTAND: Alle digger ting som kommer fra Aardman Animations, så lenge det foregår i stop-motion.

Aardman hadde ikke så stor suksess som forventet med Nedenom og hjem igjen, men som du kan se i anmeldelsen er Birger positiv til denne ukas premierefilm Arthurs julegaverace også.

Bristol – ikke bare Cream

Allerede nå kan jeg konstatere at Aardman kommer til å gjøre det greit på kinoene også i 2012. De har nemlig ikke lagt sin suksessteknikk vekk for godt:

Neste film ut fra det Bristol-baserte studioet er nemlig stop-motion-eventyret om sjørøverne i filmen The Pirates! Band of Misfits.

Om du har hørt om Kaptein Svartskjegg, vet du allerede at fyren skapte mye av dagens myter om gærne sjørøvere. Og hjembyen hans var Bristol. Om du ikke visste dette, vet du det nå.

Kaptein Hugh Grant

Og det er nok å kaste et blikk på sjørøverkapteinen (stemmelagt av Hugh Grant(!)), så ser du hvor inspirasjonen kommer fra. Hvor Aardman fikk ideen om å sette Grant til å stemmelegge kapteinen fra derimot, skjønner jeg ikke.

Men så er nok, etter traileren å dømme, ikke kapteinen i The Pirates! Band of Misfits den erketypiske kapteinen heller, men snarere en “Inspektør Closeau”-kaptein.

Dumme folk / smarte dyr

I tillegg til stop-motion, mener jeg Aardmans suksess også kan tillegges to hovedfaktorer (som folk i alle aldre liker å se):

  • De overdrevent store munnene med komisk firkantede tenner i.
  • Kombinasjonen dumme folk / smarte dyr.

The Pirates! Band of Misfits får kinopremiere 30. mars neste år. Har du trua? Legg igjen tru / utru i kommentarfeltet!

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.