Samtidig som Hollywood hyller filmbransjens beste i Oscar-utdelinga, annonseres de nominerte til Razzie-prisene. Formålet er å hylle og feire det absolutt verste filmverdenen har klart å spy ut i løpet av siste år.

Dette året setter Adam Sandler ny rekord med hele 11 nominasjoner for sitt arbeid med filmene Jack & Jill og Bucky Larson: Born to be a star.

TOPP 5: Oscarskandaler – sjekk lista her

The Golden Raspberry Award, forkortet Razzie, ble startet i stua til John J.B. Wilson 1980, som en motreaksjon til Oscar-utdelingens selvhøytidige og glamorøse natur.

Verste mannlige OG  kvinnelige hovedrolle

Klikk her for å lage din egen Adam Sandler-film.
Klikk her for å lage din egen Adam Sandler-film.

Med filmen Jack & Jill har Adam Sandler klart å bli nominert for både verste mannlige OG kvinnelige skuespiller. Hvorfor det spør du? Jo, han spiller både Jack og Jill.

Filmpolitiet har tidligere ment at Sandlers nye filmer har like mye sjel som rømmegrøt har fargespill – prøv vår filmgenerator her.

For den litt actionsultne har vi Michael Bays Transformers: Dark of The Moon som i hvert fall kan skryte på seg å være «bedre enn de to første». Samme film er for øvrig nominert til Oscar for beste spesialeffekter.

Sandra Bullock vant faktisk Oscar for beste kvinnelige skuespiller i 2010 for filmen The Blind Side (2009), og Razzie for verste kvinnelige skuespiller samme år for filmen All About Steve (2009).

På lista over de nominerte innen verste film har vi også Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 og New Year’s Eve for dem som aldri går lei av slitne romantiske klisjeer.

(artikkelen fortsetter under Bullocks takketale fra den 30. Razzie-utdelingen)

Transvestittenes aften

Prisen for verste skuespillerinne har tidligere vakt mye oppmerksomhet under Razzie-utdelingen. Både Halle Berry og Sandra Bullock, som fikk denne prisen for henholdsvis Catwoman og All About Steve, møtte faktisk opp og holdt humoristiske takketaler.

Årets nominasjoner er ikke bare gode, men også morsomme.

To av de nominerte ‘kvinnene’ er nemlig ingen andre enn Martin Lawrence for sin prestasjon som Big Momma, i  Big Mommas: Like Father, Like Son og som tidligere nevnt Adam Sandler som Jill i Jack & Jill.

En artig nominasjon som også er verdt å merke seg er Sarah Palin, som seg selv, i den selvskrytende dokumentaren The Undefeated.

Tilsmusset av Sandler

Jack & Jill vil sannsynligvis komme svært ‘godt’ ut av prisutdelingen, ikke bare hovedrolleinnehaveren Adam Sandler, men også alle involverte.

TOPP 5: Oscarøyeblikk – sjekk lista og se video

Med i filmen er også den tidligere mafiosostorheten Al Pacino og sukkersøte Katie Holmes. De blir mest sannsynlig med i dragsuget etter Sandler, jeg regner dog med at de deltok frivillig under innspillingen, så de kan klandre seg selv for det.

Av totalt 10 nominasjonene innenfor kategoriene verste kvinnelige og mannlige biroller er halvparten å finne i Adam Sandlers filmer Just Go With It og Jack & Jill. Denne mannen vet virkelig hva han driver med!

Kreative priser

Razzies-utdelingen har også noen kreative premier som jeg selv gjerne skulle ha sett som en del av den konservative Oscar-utdelingen.

I årets blåkopi, nyversjon, ‘prequel’ eller oppfølger finner vi som forventet blant annet Jack & Jill  som blir beskyldt for å være en direkte kopi av Glen & Glenda.

Hangover 2 er nominert både som oppfølger og nyversjon, en beskrivelse som passer dette griske pengeprosjektet svært godt.

Hvilke filmer eller skuespillere var de verste i fjor? Legg inn din mening under traileren til Jack & Jill (den fikk ikke norsk kinodistribusjon), se den om du tør …