– Det var litt tøft å være naken når det stod på. Man blir jo veldig sliten og føler seg innmari sårbar på settet, forklarer skuespiller Silje Reinåmo, som spiller huldra i kinoaktuelle Thale.

Selv om hun sitter mye på huk og befinner seg en del under vann, blir det mye tid splitter naken foran kameraet. Men en påkledd hulder var aldri noe alternativ.

Silje Reinåmo omkranset av regissør Aleksander Nordaas, skuespiller Jon Sigve Skard og produsent Bendik Heggen Strønstad (Foto: Scanpix).
Silje Reinåmo omkranset av regissør Aleksander Nordaas, skuespiller Jon Sigve Skard og produsent Bendik Heggen Strønstad (Foto: Scanpix).

– Jeg hadde ikke vært naken hvis jeg ikke mente det var naturlig for rollen. Nakenheten gjør at hun blir som et lite dyr. Det kler filmen, og det er gjort veldig smakfullt.

Les også: Anmeldelsen av Thale

Vanskelig å holde kjeft
For Silje var kanskje det aller vanskeligste å holde munn under hele filmen, Thale har nemmelig ingen replikker – kun nynning.

– Det aller verste er jo at jeg er så glad i prate, så det å faktisk holde kjeft i 3 år! Jeg har jo holdt kjeft privat også bare for å komme inn i rollen, fleiper Silje og henviser til method acting.

– Jeg leste meg mye opp på psykiske lidelser. Thale er jo et traumatisert lite dyr, fanget i en kjeller, tatt fra sine egne. Så jeg har jobbet mye med de tingene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Thale. (Foto: Euforia Film)
Thale. (Foto: Euforia Film)

Huldra ut i verden
Trolljegeren har banet vei for norsk folklore internasjonalt, og Thale er allerede blitt en snakkis. I mars konkurrerer filmen om publikumsprisen på den annerkjente festivalen South By Southwest i Texas, USA.

Les også: Thale vises på amerikansk festival

– Vi la ut en liten teaser på twitchfilm.com i januar 2011 og fikk veldig mye respons på den. Blant annet fra en del agenter, byråer og managments, forklarer regissør Aleksander Nordaas.

Aleksander Nordaas er regissør av Thale (Foto: Euforia/Yesbox).
Aleksander Nordaas er regissør av Thale (Foto: Euforia/Yesbox).

Han har nå ordnet seg med Hollywoodagenter, slike som har Keanu Reeves og Sandra Bullock i stallen. Og tilbudene tikker stadig inn, både om internasjonal distribusjon av Thale, en amerikansk remake og ikke minst om nye filmmuligheter.

– Det er veldig, veldig, veldig artig det, gliser regissøren.

Hør mer: Intervju med regissør Aleksander Nordaas og  skuespiller Silje Reinåmo

[jwplayer mediaid=»132224″]
 
Hvis det blir en Hollywood remake av Thale mener Silje Reinåmo at det kun finnes et ordentlig alternativ i Hulder-rollen.

– Altså, man må jo ha noen som har hale på ordentlig.
Så du er selvskreven for å spille Thale i en eventuell remake?
– Ja, for det blir nok veldig vanskelig å finne en amerikaner med hale, ler Reinåmo.

Her kan du gratis laste ned Aleksander Nordaas debutfilm Sirkel.