Publikumsprisen blir sett på som den gjeveste prisen å motta under Amandusfestivalen 2012. Det norske folk har hatt muligheten til å stemme på sin favoritt blant de nominerte filmene, og i kveld ble vinneren kåret. Vinnerfilmen «Sometimes» fikk dobbelt så mange stemmer som andreplassen, og dro hjem fra Lillehammer med hele to priser i bagasjen.

Glade vinnere på Amandusfestivalen. (Foto: Oskar Kvardal Brandbyge)

Unge filmspirer

«Sometimes» handler om Lars Arthur, filmskapernes klassekamerat, som har et alvorlig handicap som en følge av at han ble født altfor tidlig. De svært unge filmskaperne kaller seg «filmfantomene» og forteller om hvordan Lars Arthur ser på livet og hva han tenker om å være annerledes enn de andre barna i klassen. Filmpolitiets Birger Vestmo delte torsdag kveld ut prisen og snakker varmt om de unge filmspirene.

– Filmen bærer preg av at den er laget av svært unge folk, men de har fått til veldig mye bra i sekvensene vi får se og har åpenbart skjønt det med å skildre en person på filmatisk vis. Dette er en fortjent vinner som mange lar seg sjarmere og røre av. En film som vekker følelser i folk er en god film, sier Birger.

Les mer om kortfilmen og gjengen bak her.

Gjengen vant også pris for beste dokumentar. I et intervju med Vestmo forteller tiåringen og de to elleveåringene at de lagde filmen fordi de ville sette pris på Lars Arthur, og tror de vant fordi filmen rørte noe hos publikum.

– Vi heter ikke filmfantomene for ingenting, avsluttet trekløveret.