EA annonserte et nytt SimCity-spill på GDC-messen. (Foto: EA).
SimCity, bybyggespillet som først kom ut i 1989, er et spill mange har et forhold til. Her er målet å bygge og videreutvikle en by. Det er du som er skaperen og tilintetgjøreren.

Spillet er en ekte klassiker som har hatt stor suksess og høstet en rekke priser.

Det har kommet en mengde SimCity-spill siden det første, men nå har Electronic Arts annonsert at de går tilbake til røttene når et nytt SimCity kommer til PC i 2013.

Anmeldelse: SimCity til iPad!

Ryktene om et nytt spill i serien spredte seg etter at bilder fra spillet ble lekket på internett sist uke, men på GDC-messen i San Fransisco i går, annonserte EA offisielt at et nytt SimCity er i utvikling hos Maxis Emeryville.

Dette er selskapet som blant annet utviklet de første fire spillene i serien.

Det nye spillet har foreløbig kun fått navnet SimCity. Det skal være en gjenfødelse av det originale SimCity, med modernisert utseende og stemning, men utvikles av folk som jobbet på originalen.

Bygg med venner

Spillet skal ha en flerspiller som gir spillerne mulighet til å forandre verdenen sammen. Og for første gang i SimCity-historien vil valgene du tar ha langvarige konsekvenser også utenfor byens grenser.

Spillerne vil sammen måtte takle reelle globale utfordringer som klimaendringer, naturkatastrofer og jakten på fornybare ressurser.

Retrospill: SimCity – Les alt om det gode gamle spillet!

Hva er ditt forhold til SimCity? Si din mening i kommentarfeltet!


Og se traileren for det nye spillet her!