I år kommer det to filmer om den amerikanske presidenten Abraham Lincoln. Den ene er et historisk drama om den amerikanske borgerkrigen, regissert av Steven Spielberg.

Den andre heter Abraham Lincoln: Vampire Hunter og er en actionfilm, produsert av Tim Burton, der Lincoln skal stoppe vampyrer som prøver å ta over Amerikas forente stater.

Se ny trailer

Det har ikke kommet noen trailer for Spielbergs film enda. Den første traileren for Abraham Lincoln: Vampire Hunter kom for omtrent en måned siden. I helgen kom det også nye bilder fra filmen i en splitter ny trailer.

I den nye traileren hører vi Benjamin Walkers fortellerstemme over tøffe actionbilder. Dette ser fett ut!

Se traileren for Abraham Lincoln: Vampire Hunter her: (Artikkelen fortsetter under videoen).

Daniel Day-Lewis med helskjedd i Abe-stil. (Foto: Michael Phillips)

Ingen krigsfilm

Steven Spielberg har i årevis snakket om å lage en film om USAs 16. president. I 2011 begynte endelig innspillingen av Lincoln, som skal komme på kino i løpet av desember 2012.

Spielbergs film er basert på den prisvinnende biografen og historikeren Doris Kearn Goodwind sin bok Team of Rivals, som er en biografi av Abraham Lincoln og noen av mennene som satt i regjering med ham fra 1861 til 1865.

Steven Spielberg har tidligere uttalt, i et intervju med Orlando Sentinel, at Lincoln ikke er en krigsfilm selv om den finner sted under den amerikanske borgerkrigen.

– Det er slag i filmen, og siden vi filmer i Virginia så har vi tilgang på de historiske slagmarkene. Men dette er egentlig en film om det viktige arbeidet Abraham Lincoln gjorde i de siste månedene av livet sitt, sa Spielberg.

Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood, Gangs of New York) har rollen som Abraham Lincoln, noe som er et godt valg med tanke på utseendet. Day-Lewis er som snytt ut av nesa på den gamle presidenten.

Twitter-brukeren @UVAMichael tok bildet over av Daniel Day-Lewis da han var ute og spiste i Richmond under innspillingen av Lincoln, og postet det på Twitter. Her ser vi tydelig likheten mellom de to.

Slakter ned vampyrer

Jeg er veldig glad i historiske drama. Det er alltid interessant å leve seg inn i virkelige hendelser fra gamledager, så jeg ser virkelig frem til Lincoln.

Når det er sagt, så er det ingen tvil om hvilke av de to filmene jeg gleder meg mest til å se. Vampyrjegeren Abraham Lincoln? Dette kan jo ikke bli noe annet enn fantastisk!

I Abraham Lincoln: Vampire Hunter møter vi en yngre utgave av presidenten, som spilles av den ikke fullt så kjente Benjamin Walker.

Der Lincoln kun handler om de siste månedene i presidentens liv, følger vampyrfilmen presidenten helt fra han som barn så moren sin bli myrdet av en vampyr, til han som voksen slakter ned vampyrer uten å blunke.

Jeg håper filmen blir så underholdende som traileren tilsier! Abraham Lincoln: Vampire Hunter har kinopremiere 13. juli.

Hvilken har du mest lyst til å se? Si din mening i kommentarfeltet!

Benjamin Walker slakter vampyrer i Abraham Lincoln: Vampire Hunter. (Foto: 20th Century Fox).