Gina Carano slåss mot Cris Cyborg (høyre) under tittelkampen i MMA Middleweight Championship i 2009. Carano tapte på teknisk knock out i første runde. (Foto: Jon Kopaloff/Getty Images/AFP)
Gina Carano slåss mot Cris Cyborg (høyre) under tittelkampen i MMA Middleweight Championship i 2009. Carano tapte på teknisk knockout i første runde. (Foto: Jon Kopaloff/Getty Images/AFP)

– Mentaliteten i MMA er å slå inn hodet til motstanderen, det er veldig brutalt og rått. Du får kun en sjanse til å gjøre det, forteller MMA-stjerna og hovedrolleinnehaver i Haywire, Gina Carano, til Filmbonanzas reporter Kjartan Aarsand.

MMA, en forkortelse for «mixed martial arts», blander elementer fra flere andre kampsporter som kickboksing, thaiboksing, judo, bryting og flere.

Reglene er få, ofte er det vanligere å liste opp hva en utøver ikke får lov til å gjøre i ringen.

ANMELDELSE: Haywire – overbeviser som skuespiller og actionheltinne

Gina Carano er en av USA mest populære utøvere, filmen Haywire ble til etter at regissør Steven Soderbergh så Carano i en kamp på et hotell-TV.

Overgangen fra ekte kamp til koreograferte filmscener var ikke noe problem for den rutinerte fighteren.

– Det var lett og fint fordi det var en mentalitets greie, forteller Carano til NRK. – Det (MMA, journ.anm.) er også veldig privat på en måte, siden du må trene og ta vare på deg selv i øyeblikket. Men i stuntslåssing, så skaper du kampene sammen med folk som elsker MMA og som elsker å øve, alt for å lage de mest fantastiske slåssescenene du ser på TV og på film.

– Det var fint å ha den mentaliteten også, for en gangs skyld, legger hun til.

(se intervjuet med Gina Carano øverst i saken, artikkelen fortsetter under bildet)

Skuespillere og regissør Steven Soderbergh (nummer to fra venstre) viser seg frem på den rødeløperen under filmens verdenspremiere på Filmfestivalen i Berlin i februar 2012. (Foto: Reuters/Morris Mac Matzen)
Skuespillerne og regissøren bak 'Haywire' viser seg frem på den rødeløperen under filmens verdenspremiere på Filmfestivalen i Berlin i februar 2012. Fra venstre: Antonio Banderas, Steven Soderbergh, Gina Carano, Michael Fassbender og Natascha Berg. (Foto: Reuters/Morris Mac Matzen)

Brukte ikke stuntmenn

Haywire handler om en av USA beste leiesoldater, og hvordan en enkelt jobb fanger henne i et nett av konspirasjoner. Siden filmen nærmest ble skrevet til Carano og hennes rollefigur, får hun banke mange av Hollywoods mest populære mannlige skuespillere.

– Channing Tatum er veldig atletisk, Ewan McGregor er smart, rask og teknisk, mens Michael Fassbender er rå og lur som en ire. En blanding av disse tre ville vært en perfekt fighter, spøker Carano.

Ingen av de store skuespillerne brukte stuntmenn eller en «body double«, det har ført til at slåssescenene er troverdige mener hun.

– Det var veldig kult, for om jeg skulle gjort disse scenene med stuntmenn så kunne det sett for perfekt ut eller iscenesatt. Skuespillerne tok med seg personlighetene sine inn i kampene, bevegelsene og følelsen på scenene, det gjorde det spesielt.

ALT FRA: Filmbonanza – se videoreportasjene her

Selv om Carano er godt vant med å stå foran et kamera, var denne filmen første gang hun spilte hovedrollen i en film. Noe som kommer til å skje igjen ifølge MMA-fighteren og skuespilleren.

– Jeg er ikke en profesjonell skuespiller ennå, men nå forstår jeg hva det dreier seg om – og har lyst til å gjøre det igjen.

Trivia: Visste du at Carano spilte rollen som Natascha Volkova i spillet Command & Conquer: Red Alert 3 fra 2008?