Morten Helgeland er skaperen av Slug Invasion. (Foto: Privat).

Den offisielle line-up-en for filmfestivalen i Cannes er annonsert. Det eneste norske innslaget er den animerte kortfilmen Slug Invasion, laget av Morten Helgeland.

Kortfilmen er valgt ut til The Cinéfondation Selection. Dette er et utvalg filmer fra filmskoler over hele verden, og er ment å være til inspirasjon for den neste generasjonen filmskapere.

Av de 1700 innsendte bidragene er kun 15 plukket ut til å vises på Cannes-festivalen.

– Det må jeg si er rimelig stort. Det er ganske spesielt både for meg og alle som var med på å lage filmen, og skolen også for den saks skyld.

– Det er jo ingen her som har vært med på dette før, så det er kjempestort, sier filmskaper Helgeland.

Slug Invasion er laget som et bachelor-prosjekt ved animasjonsskolen The Animation Workshop i Danmark. Filmen er derfor per definisjon dansk, men filmskaperen og regissøren er altså fra Haugesund i Norge.

Mordersneglene invaderer hagen

Slug Invasion er en komisk krigsparodi som handler om en horde iberiasnegler, såkalte mordersnegler, som invaderer en hage for å spise en blomst.

– I hagen venter det en gammel dame som rydder pent og pyntelig i hagen sin og dreper disse sneglene en etter en, forteller Helgeland.

– Det er en parodi på krigsfilm og bruker humor i skillet mellom den rolige verdenen til bestemora og sneglenes dramatiske krigsliv.

Se hvordan den første ideen til Slug Invasion så ut og hvordan filmen ble laget her! (Artikkelen fortsetter under videoen).

Inspirert av bestemoren

Ideen til kortfilmen har Morten Helgeland hentet fra sin egen familie, nærmere bestemt fra bestemoren sin.

– Hun gikk ut i hagen hver eneste sommerdag når det var sol, med rumpa til værs, med saks og ei bøtte salt, for å drepe snegler en etter en, forteller Helgeland.

– Og også dette med at avisene hvert år skriver om hvordan man blir kvitt denne pesten da. Jeg tenkte at det hadde vært genialt se dette fra sneglenes perspektiv, bare med en liten tvist, sier han og ler.

Fra bestemors hage bærer det nå til Cannes i slutten av mai for å delta på filmfestivalen.

– Både jeg og en del av de som jeg har jobba med skal til Cannes. Det blir stort, det blir sikkert kjempekjekt. Jeg vet jo ikke helt hvordan ting foregår der, men det blir jo masse mennesker og en filmfestival er jo alltid kjekt. Det blir en stor fryd!

Bestemor tar rolig og bedagelig knekken på mordersneglene i Slug Invasion, skjermdump. (Foto: Morten Helgeland).

Vil suge til seg mer erfaring

Etter at det ble kjent at Slug Invasion ble trukket ut til The Cinéfondation Selection i Cannes har Helgeland fått forespørsler om han har lyst til å arbeide videre med å videreutvikle denne ideen med snegler til en større film.

Det er imidlertid noe han har lagt på is inntil videre.

– Det er jo en mulighet der, men nå har jeg fått et arbeid i København, så da tenker jeg foreløbig at jeg bare blir der et par år og suger til meg litt erfaring sånn stille og rolig.

Se mer av Morten Helgelands animasjonsarbeid i videoen under: