Ultimate Nick Fury ble basert på Sam Jackson før han spilte rollen i de nye Marvel-filmene. (Foto: Marvel).

Stem frem Nick Fury i Filmpolitiets superheltkåring!

Stort flere likheter er det ikke mellom Samuel Jackson og hans rollefigur Nick Fury i superheltfilmen The Avengers, sier han selv.

Anmeldelse: The Avengers – Litt av et superheltsirkus!

Nick Fury er direktøren for etterretningsbyrået S.H.I.E.L.D, som er dedikert til å beskytte verdens befolkning fra alle trusler.

Fury har tidligere blitt portrettert av David Hasselhoff i filmen Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D..

Etter at tegneseriefiguren ble basert på Sam Jacksons utseende og væremåte i Ultimate Marvel Universe var det imidlertid tydelig hvem som måtte spille figuren da han først dukket opp i Iron Man.

Nå kan du se ham i The Avengers, og det er ingen tvil om at Jackson er beintøff i rollen.

En helt vanlig rolle

I filmen er Nick Fury omringet av superhelter med superkrefter. Han har en slags superkraft selv også, i form av at han har forlenget levetiden sin med et evighetsserum.

Samuel Jackson forteller at arbeidet ikke er noe annerledes med denne figuren enn andre roller han har spilt, selv om både Fury og universet han befinner seg i er noe virkelighetsfjernt.

– Når du forstår de spesielle reglene for verdenen du jobber i, så tilnærmer du deg rollen med realiteten av de reglene, sier Jackson.

– Du kan ikke gå inn i dette og tenke, jeg er ekstraordinær, så jeg må oppføre meg ekstraordinært. Nei, du reagerer på de tingene og menneskene på samme måte som du normalt ville gjort.

For Jackson er det viktigste å gjøre en god jobb slik at publikum tror på rollefiguren hans.

– Jeg setter pris på å gå på jobb og portrettere en figur og forhåpentligvis gi den figuren alt jeg kan gi. Slik at når folk ser dem så tror de på dem og forstår dem og forhåpentligvis beundrer dem på et vis.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Samuel Jackson som Nick Fury i The Avengers. (Foto: The Walt Disney Company Nordic).

Måtte bli skrudd inn i kostymene

Når du spiller i en superheltfilm som The Avengers er det ikke så merkelig at det flommer over av heftige drakter og kostymer.

– Det var som en kostymefest. Ta på deg greiene dine og gå trick or treat’n, det er samme greia, fleiper Jackson.

Han forteller at de to Chris-ene, Hemsworth og Evans, måtte bli skrudd inn i kostymene sine med skrutrekker og skiftnøkkel. Selv hadde han et kostyme som var litt lettere å ha med å gjøre.

Filmpolitiets Birger Vestmo var entuaiastisk i sin anmeldelse av The Avengers. Nå står det igjen å se hva fansen synes om filmen.

– Du vet aldri om en film skal bli en suksess, du lager dem, men du kan ikke bare kaste terningen og håpe på at folk går og ser dem.