- Morten Tyldum
- Norsk regissør
- Kjent for: Buddy, Varg Veum – Falne Engler og Hodejegerne
- Årets filmtalent i Dagbladet 1999 og vant Amanda-prisen for beste norske film i 2004.
– Jeg velger å være naivt optimistisk. Det er jo klart at alt ikke er rosenrødt der borte. Det er en industri, noen skal få pengene sine tilbake. Men de verdsetter lidenskap, og de verdsetter at man har lyst å lage en god film, forteller den norske regissøren til Filmbonanzas programleder Vegard Larsen.
Tyldums første Hollywoodprosjekt er den dystopiske filmen What Happened to Monday?, en fortelling han forelsket seg i.
– Det handler om en verden som er veldig overbefolket og det har oppstått en kamp om mat og energi. Og det er kun tillatt med ett barn i hver familie.
I filmen møter vi syv identiske brødre som blir kalt Mandag til Søndag, og deler på et liv. De har en dag hver i uka som de går ut, resten av tiden lever de i skjul.
– Egentlig sånn tematisk handler det om hva det vil si å være et komplett menneske, hva er det vi trenger for å leve et fullt liv.
ANMELDELSE: Hodejegerne – En gnistrende god thriller!
Marky Mark & The Headhunters
Hodejegerne har blitt godt mottatt av både utenlandske anmeldere og publikum. Både Empire og Total Film ga den fire av fem stjerner, og IGN komplimenterte sine fem av fem stjerner med å si at filmen er dømt til å bli gjenskapt i Hollywood.
Under internasjonale visninger av filmen forteller Tyldum at mange store aktører viste interesse for fremtidige samarbeid med regissøren. Mark Wahlberg kjent fra filmer som The Departed og Boogie Nights er en av regissørens største kjendisfans.
– Det som er så gøy er at Mark Wahlberg er så fan av Hodejegerne.
Han er ikke bare en stor tilhenger av filmen, men har også lyst å spille i en potensiell amerikansk nyinnspilling.
– Ja, han har veldig lyst til det. Han prøver å overtale meg til å regissere den, men vi har et annet prosjekt vi driver å utvikler sammen.
En kan tenke seg at det kan være vanskelig å arbeide med personligheter man først og fremst er vant til å se på kinolerretet, men fascinasjonen varer ikke så alt for lenge ifølge Tyldum.
– Det slår deg kanskje med det samme at oi, han er såpass høy og sånn ser han ut i virkeligheten, du har jo sett ham mye på film. Men det går kjapt over altså, så er det prosjekter og å snakke om filmen.
Se videointervju med Morten Tyldum øverst i denne saken.