Noomi Rapace før en visning av Prometheus-traileren i Paris. (Foto: Francois Mori/Scanpix).

Det er knyttet ekstremt store forventninger til Ridley Scotts nyeste film Prometheus, som har premiere på kino her i Norge 1. juni.

Scott er spesielt kjent for sine ikoniske science fiction-filmer Alien: Den åttende passasjer og Blade Runner.

Anmeldelse: Blade Runner – The Final Cut. Ett av filmhistoriens største mesterverk!

Nå er det endelig klart for et nytt sci fi-eventyr fra den legendariske regissøren. Forventningene er derfor skyhøye.

En skikkelig kriger

Svenske Noomi Rapace har en av hovedrollene i Prometheus. Hun spiller den unge forskeren Elizabeth Shaw.

Filmbonanza har intervjuet det nye stjerneskuddet, og hun forteller at innspillingen av filmen er noe av det morsomste hun har vært med på, men at det samtidig var veldig tøft.

– Det var hardt. Jeg var inne nesten hver dag, og det var fysisk og psykisk veldig slitsomt, og jeg gikk gjennom veldig mange ulike ekstreme situasjoner, forteller hun.

– Min figur er engelsk og oppvokst i Afrika. Faren hennes var misjonær som døde tidlig, så hun har klart seg selv lenge. Hun tror på Gud, og det kan gjøre en sterk, for man har en samtale med noen der oppe hele tiden. Man føler at man blir sett og det gjør en mindre ensom.

– Hun er sterk, men også naiv til å begynne med. Så hender det ting i løpet av reisen som forandrer henne, slik at hun blir sterkere og på et sett forvandles til en kriger, sier Rapace.

Se hele intervjuet i toppen av artikkelen!


Og se traileren for Prometheus her. (Artikkelen fortsetter under videoen).

Med DNA fra Alien

Noomi Rapace har allerede blitt lagt merke til i Hollywood, og hun spilte mot Robert Downey Jr. og Jude Law i storfilmen Sherlock Holmes: A Game of Shadows i 2011. Nå blir det spennende å se hva Prometheus vil gjøre for karrieren.

Sigourney Weaver fikk en pangstart på sin karriere da hun spilte hovedrollen som Ellen Ripley i Alien: Den åttende passasjer i 1979.

Prometheus startet som en direkte prequel til Alien, men i manusarbeidet utviklet filmen seg til å bli noe mer. Scott har sagt at historien har Alien-DNA fra den første filmen, men at Prometheus vil utforske sin egen mytologi.

Ut i fra traileren kan det virke som om Prometheus har mange likheter med Alien, stemningen er iallfall ganske lik som den vi så i den originale traileren for Alien fra 1979.

Anmeldelse: Alien Anthology – Ekstremt elegant på Blu-ray!

Se den gamle traileren her! Legg spesielt merke til de utenomjordiske skrikene vi også finner i Prometheus-traileren.

Gleder du deg til Prometheus? Diskuter filmen i kommentarfeltet!