Det er klart for andre gruppe i Filmpolitiets superheltcup, der vinneren som står igjen til slutt går av med seieren som verdens beste superhelt!

Superheltcupens gruppe B består av Black Widow, Fantomet, Punisher og Doctor Manhattan skal duellere. Hvem vil du stemme videre?


Vi begynte med 102 superhelter. Basert på stemmene til Filmpolitiets lesere har vi så seedet deltagerne og trukket ut grupper på fire superhelter.

Hver mandag og fredag i ukene fremover legger vi ut en gruppe der du kan stemme frem dine favoritter. Fra hver gruppe går to superhelter videre til finalespillet.

Black Widow

Black Widow. (Foto: Marvel).

Alter ego: Natalia «Natasha» Alianovna Romanova
Skaper: Stan Lee, Don Rico og Don Heck
Første opptreden: Tales of Suspense #52, 1964
Født: 1928
Forlag: Marvel Comics

Født i Stalingrad og trent opp i ung alder av den sovjetiske etterretningstjenesten – Natasha Romanova er snikmorder, nærkampekspert og en av verdens fremste spioner.

Black Widow har holdt seg ung og vakker usedvanlig lenge. Dette er selvsagt fordi hun er bioteknologisk forbedret. Hun er også utrustet med et heftig arsenal av høyteknologiske våpen.

Fantomet

Fantomet. (Foto: DC Comics).

Alter ego: Kit Walker
Skaper: Lee Falk
Første opptreden: Avisstripe 17. februar 1936
Født: ?
Forlag: DC Comics, Dynamite Entertainment, Egmont med flere

Fantomet var den første superhelten som dro på seg den trange trikotdrakta som er så populær blant superhelter.

Han har ingen superkrefter, men myten om at «ånden som går» ikke kan dø står sterkt. Eden om å bekjempe ondskap har gått ned fra far til sønn i 21 generasjoner, og dermed virker det som om Fantomet er udødelig. Han har også en tam ulv!

Punisher

Punisher. (Foto: Marvel).

Alter ego: Frank Castle
Skaper: Gerry Conway, John Romita og Ross Andru
Første opptreden: Amazing Spider-Man #129, 1974
Født: ?
Forlag: Marvel Comics

Frank Castles kone og barn ble drept av mafiaen da de var vitne til et drap i Central Park i New York. Besatt av hevn utkjemper han derfor en enmannskrig mot organisert kriminalitet.

Hvis man må beskrive Punisher med ett ord så vil det være «badass». Han er en krigveteran som er mester i kampsport, flink med våpen og som ikke nøler med å drepe.

Doctor Manhattan

Doctor Manhattan. (Foto: DC Comics).

Alter ego: Dr. Jonathan «Jon» Osterman
Skaper: Alan Moore, Dave Gibbons, John Higgins
Første opptreden: Watchmen #1, 1986
Født: 1929
Forlag: DC Comics

Når atomene dine blir revet fra hverandre og satt sammen igjen, ja da blir du en gud med blå hud. Da fysikeren Jon Osterman oppløste seg selv ved et uhell ble han til et gudelignende vesen av overmenneskelig styrke.

Doctor Manhattan har kontroll over materien på atomnivå og har telekinetiske evner. Han oppfatter dessuten fortid, nåtid og fremtid samtidig.

Hollywood mot guden

Hvem tror du vinner duellen? Det kan nok tenkes at Black Widow får noen ekstra stemmer på grunn av The Avengers som går på kino for tiden. Å bli portrettert av Scarlett Johansson kan vel ikke sies å være det verste som kan skje en figur.

Skal vi gå ut ifra den råeste superkraften her, så vil nok Doctor Manhattan stikke av med seieren. Han kan jo tross alt kontrollere alle atomene i universet. Men det har ikke noe å si, for resultatet er opp til deg!