Denne uka ble det klart at Hans Zimmer skal lage filmmusikken for Zack Snyders Superman-nyinnspilling Man of Steel.

Stjerneregissør Christopher Nolan er med på laget som produsent og han har tatt med seg David S. Goyer, som skrev manuset på Nolans Batman-filmer, som manusforfatter.

Derfor er det kanskje ikke så rart at det var Zimmer som landet jobben som komponist for filmmusikken for Man of Steel.

Zimmer og Nolan jobbet også sammen på Batman-trilogien og ikke minst på Inception, der Zimmer serverte ekstremt bombastisk, men flott musikk.

Hans Zimmer er en veteran i bransjen med hele 146 lydspor på CV-en. Han har mottatt en lang rekke priser og i 1995 fikk han Oscar for beste filmmusikk med Løvenes konge.

Zimmer vant også flere priser for både The Dark Knight og Inception. Det er ikke så rart, hør for eksempel Dream Is Collapsing fra Inception her!

Pompøst, men røft

Regissør Zack Snyder har en tøff visuell stil og det er å forvente at Man of Steel blir en mørkere Superman-fortelling enn vi har sett tidligere.

Hans Zimmer har lydsporet på Batman Begins, The Dark Knight og Dark Knight Rises. (Foto: Warner Bros. Pictures)
Snyder har tidligere uttalt at filmen skal være en røffere film med en mer realistisk tilnærming til historien, slik Christopher Nolan gjorde det i sin Batman-trilogi.

Man of Steel er den første langfilmen Zack Snyder har regi på der han ikke jobber sammen med komponisten Tyler Bates, som komponerte lydsporet for Dawn of the Dead, 300, Watchmen og Sucker Punch.

Derfor blir det utrolig spennende å høre hvilken retning Hans Zimmer vil ta med lydsporet til Man of Steel.

Zimmer har en tendens til å bli ekstremt pompøs, men når dette kombineres med en røffere og mørkere stil, slik han gjorde i Batman Begins og The Dark Knight blir det gull.

Hør noen eksempler i Spotify her:

Gammel klassiker

Det er ikke lenge siden den forrige nyinnspillingen av Superman-eventyret. Det forrige forsøket på å gjenopplive Superman på film heter Superman Returns og kom i 2006.

Her var det John Ottman som lagde filmmusikken, men lydsporet inkluderte også legenden John Williams sin «Superman March«, som vi husker fra Superman med Christopher Reeve fra 1978.

Ingen Superman-film vil være komplett uten denne temamusikken, så jeg håper vi får et gjenhør med Williams sin låt i tillegg til filmmusikken Zimmer komponerer.

Hans Zimmer har uttalte seg tidligere i år om hvordan det eventuelt ville vært å følge i Williams sine fotspor. Han sa da at det ville bli en tøff jobb.

– Du har lov til å finne på nye ting, men du må prøve å være like god. Da jeg jobbet på Gladiatoren snakket alltid folk om Spartacus.

– Da fortalte jeg dem at da du så Spartacus, hvordan den påvirket deg da, er hvordan jeg vil at et moderne publikum skal bli påvirket nå. Så jeg tror til syvende og sist at det er den følelsen du må finne igjen, sa Zimmer.

Henry Cavill spiller Superman i Man of Steel, som skal være en røffere og mer realistisk film. (Foto: Warner Bros. Pictures).

Smakebit på neste lydspor

Hans Zimmer er absolutt ikke et dårlig valg for Man of Steel. Han er som sagt en veteran i filmmusikkbransjen og et dypdykk i hans diskografi gir deg timevis med nydelig musikk.

Løvenes konge var mitt første møte med Zimmer, men siden jeg var så ung var det først Gladiatoren som åpnet mine øyne og ører for komponisten.

Favorittsporet mitt fra filmen er «Now We Are Free«, men «Barbarian Horde» er også et storslagent stykke musikk.

Det neste vi får høre fra Hans Zimmer i nærmeste fremtid er filmmusikken på The Dark Knight Rises.

Hvis du, i likhet med oss i Filmpolitiet, gleder deg til avslutningen på Nolans Batman-trilogi, som kommer på kino 25. juli, kan du få en liten smakebit på filmmusikken her.

Nettstedet Batman-News har lagt ut små smakebiter fra lydsporet:

Hva synes du om Hans Zimmer sin musikk? Si din mening i kommentarfeltet!