Ronny Cox spilte Dick Jones, nestsjefen i onde Omni Corp, i 1987-filmen. (Foto: SF Norge Video)
Ronny Cox spilte Dick Jones, nestsjefen i onde Omni Corp, i 1987-filmen. (Foto: SF Norge Video)

Nyinnspillingen av den klassiske Paul Verhoeven-filmen RoboCop fra 1987 rykker nå ett steg nærmere virkeligheten.

Filmbransjens dagsavis Variety melder at Hugh Laurie, kjent fra TV-serien House, er i forhandlinger om å spille en ond sjef for selskapet Omni Corp.

Samme selskap som i den første filmen skaper nettopp RoboCop ut i fra kroppen til den døde politimannen Alex Murphy.

Ultravoldelig film

Tidligere er det blitt kjent at den halvt svenske Joel Kinnaman har fått hovedrollen i nyinnspillinga, han har fått en del oppmerksomhet i Hollywood etter sin rolle i tv-serien The Killing.

Gary Oldman er allerede bekreftet i rollen om vitenskapsmannen som bygger cyborgen, mens Samuel L. Jackson skal spille TV-sjefen Pat Novak.

Da den første filmen kom på slutten av 80-tallet, rystet den mange kinogjengere med sine eksplisitte og ekstreme voldsekvenser. Denne arven virker det som om filmselskapet MGM vil føre videre.

I registolen er brasilianske José Padilha som fikk mye omtale i 2008 for filmen Tropa de Elite sin brutale skildring av en spesialenhet hos politiet i Rio de Janerio.

ANMELDELSE: Tropa de Elite: Nådeløs Fiende – hard og utmattende

På vei opp i Hollywood

Etter at Laurie fikk sitt definitive gjennombrudd som den noe spesielle legen i House-serien, som ble avsluttet tidligere i år, har filmtilbudene latt vente på seg. Selv var jeg bekymret for at han kom til å fortsette å spille legeroller i nye amerikanske filmer eller TV-serier. Den eventuelle overgangen til en ond skurk tror jeg der i mot vil passe ham godt.

Før han flyttet til USA var Laurie en av Storbritannias mest kjente komikere, som regel i tospann med den vel så kjente Stephen Fry.

Nyinnspillingen av ‘RoboCop’ er ventet på kino i USA sensommeren 2013. Norsk premieredato er ikke kjent.

Hva syns du om den store bølgen av nyinnspillinger? Sleng inn dine synspunkter i kommentarfeltet under dette fantastiske klippet fra BBC-serien Fry and Laurie.