Dette er den første av fire kvartfinaler i vår supre superheltkåring! Klinten er forlengst skilt fra hveten, kun de ypperste står igjen. Hvem av dem er verdens beste superhelt? Det avgjør DU!

I denne kvartfinalen møtes to figurer som begge ufrivillig er tilført superkrefter. Begge har dyriske instinkter som kan være ytterst farlige når de vekkes. Men hvem er tøffest, kulest, sterkest av Wolverine og Hulken?

Trykk STEM-knappen for å gjøre nettopp det, eller les mer om figurene under først!

Wolverine

Wolverine (Bilde: Marvel)

Alter ego: James Howlett
Skaper: Len Wein
Første opptreden: The Incredible Hulk #180, 1974
Født: 1880-tallet
Forlag: Marvel

Wolverine er en av X-Mens mange mutanter, og på sine eldre dager fungerer han som mentor for mange av de unge på mutantuniversitetet.

I tillegg til forsterkede sanser, er han utstyrt med en enorm evne til å lege egne sår, til den grad at han har gjenoppstått fra beinrester og blodpøler.

Uheldigvis betyr disse gjenopplivningene at livet hans er fylt med hukommelsestap. Det krever nemlig litt av en person å gjenoppstå fra omtrent ingenting.

Hans fremste våpen er likevel det adamantium-forsterkede skjelettet hans, og springknivene han kan skyte ut av knokene på kommando. Disse ble plassert i ham gjennom det kanadiske Weapon X – et statsprogram som forsøker å lage levende våpen fra villige og uvillige sjeler.

Lyden disse knivene lager – SNIKT! – er en av to lyder som Marvel har gjort til en merkevare (den andre er Spider-Mans THWIP!).

Hulken

Hulken. (Foto: Marvel).

Alter ego: Robert Bruce Banner
Skaper: Stan Lee, Jack Kirby
Første opptreden: Incredible Hulk #1, 1962
Født: ?
Forlag: Marvel Comics

RaaaaAAAAAGE! Trass eget utsagn er det når doktor Bruce Banner er forbanna at vi liker ham best!

Etter at han ble utsatt for en uheldig stor mengde gammastråling fra en atombombe, forvandles han til Hulken hver gang adrenalinet slår inn. Og dess sintere han er, dess sterkere blir han!

Intelligensnivået til Hulken kommer litt an på hvilken versjon en skal følge med på, men det varierer fra sint treåring, til doktorens fulle mentale kapasitet. Han er derimot morsomst når han er i trassaldermodus.

Hulken er inspirert av både Dr. Jekyll and Mr. Hyde og Frankenstein-monsteret. Stan Lee ville nemlig lage et monster som innerst inne var en grei fyr.

Hvem som vinner kvartfinale A, blir klart 29. juni. Er Wolverine overlegen med sin ulvelist og skarpe knokekniver, eller vinner Hulken med sin dyriske kraft og brutalitet?