Klikk her for å se den ferske Watch Dogs-videoen.

Våre moderne liv domineres av måten vi kommuniserer med andre.

I 2012 er mobiltelefonen vår viktigste kilde til informasjon, nyheter, sosiale medier, og ja, telefonsamtaler da.

Det er temaet for Ubisofts overraskende spillannonsering på tampen av sin pressekonferanse på E3-messa i Los Angeles.

Et spill for PS4 eller Xbox 720?

Watch Dogs finner sted i en by full av mennesker, hvor din figur kan hacke seg inn i andre personers mobiltelefoner. Spionasje er et viktig stikkord og kan bety forskjellen mellom liv eller død. Spillvideoen som ble vist i Los Angeles natt til tirsdag (klikk på videoen til høyre for å se den selv) viser at situasjonen også kan bli ganske så eksplosiv.

Ved første øyekast kan spillet minne om GTA-serien, hvor du kan vandre fritt rundt i storbyen når du ikke er på oppdrag.

Følelsen er likevel mørkere og mer dyster. Konseptet virker spennende, min første tanke er at et spill med overvåkingsamfunnet som tema kan være passende for en god thrillerfortelling.

VIDEO: Se Assassin’s Creed 3-videoen fra E3 her

Dato eller eventuell spillplattform ble ikke nevnt fra noen av Ubisofts representanter på scenen, noe som kan peke på et nestegenerasjonsspill.

At både Microsoft og Sony jobber med nye konsoller er nesten en vedtatt sannhet i spillbransjen, selv om selskapene selv nekter å kommentere saken. Flere bransjeanalytikere mener at de største spillutgiverne og -utviklerne allerede jobber med testutgaver av det vi på folkemunne kaller Playstation 4 og Xbox 720.

Hva syns du om Watch Dogs? Legg inn dine kommentarer nederst i saken.

(denne artikkelen fortsetter under bildet)

Watch Dogs. (Foto: Ubisoft)
Watch Dogs. (Foto: Ubisoft)

Fokus på Wii U og Assassin’s Creed 3

Mens EA på sin pressekonferanse knapt nevnte Nintendo sin nye konsoll valgte Ubisoft å bruke tid på å vise det Wii U-eksklusive zombie-spillet ZombiU (tidligere kjent som Killer Freaks), i tillegg til neste spill i den populære Rayman-serien.

Med Rayman: Legends bygger Ubisoft videre på den fargerike tradisjonen de etablerte i forrige spill, Rayman: Origins. Det ser ut til at den uttalte hovedkonkurrenten spillserien er Nintendos flaggskip Mario.

ANMELDELSE: Rayman: Origins – fargerikt for hele familien

Sterk konkurranse blir det når Nintendo i morgen avholder sin pressekonferanse, hvor et nytt Mario-spill er ventet å bli avslørt.

Hva syns du om Ubisofts pressekonferanse? Legg inn dine synspunkter i kommetarfeltet under den nye spillvideoen fra Assassin’s Creed 3.