Klikk her for å se klipp fra pressekonferansen om FIFA Football Club

– Vi er ikke bare et spill, men en global plattform … der folk kan dele sin interesse for fotball, fortalte fotballsjef i EA Sports, Matt Bilbey til en fullsatt sal med spilljournalister under E3-messa i Los Angeles mandag kveld.

– FIFA er fotballens sosiale nettverk.

Med apper på både mobil og nettbrett satser EA hardt på at «Football Club» skal hjelpe FIFA-merkevaren til å bli det naturlige samlingspunktet for tilhengere av fotball.

FIFA 13 - Football Club. (Foto: EA)
FIFA 13 - Football Club. (Foto: EA)

LES: Alt fra E3 her

Denne utviklingen er ikke uventet, millioner av FIFA 12-spillere bruker internett for å laste ned tilleggspakker og for å spille mot andre. Med et sosialt nettverk får spillere muligheten til å ta med erfaringspoeng og data inn i nye generasjoner EA-spill, og spillgiganten får en ny mulighet til å selge innhold.

– I dag er det allerede 11 millioner registrerte «Football Club»-brukere, som vil ta med seg poeng og premier fra spill til spill, fortsatte Bilbey.

Det er bare ett år siden EA annonserte den sosiale tjenesten, som nå har vokst til et fullblods sosialt nettverk. Selskapet ønsker rett og slett å samle fotballinteressen på ett sted, slik deling av bilder med venner foregår hovedsakelig på Facebook.

– FIFA er fotballens sosiale nettverk. Som binder sammen tilhengere – ikke bare med venner, men også med sin favorittklubb.

ANMELDELSE: FIFA 12 – terningkast 6!

FIFA 13 kommer i norske butikker 30. september 2012.

Fokus på spillene

EA brukte, i motsetning til Microsoft, nesten all sin tid til å vise frem nye spill.

Under følger de fire andre viktigste spillene som ble vist frem på EA sin pressekonferanse, diskuter det hele nederst i saken:

(artikkelen fortsetter under bildet)

Medal of Honor: Warfighter. (Foto: EA)
Medal of Honor: Warfighter. (Foto: EA)

Kontroversielt krigsspill

Klikk her for å se klipp fra pressekonferansen om Medal of Honor: Warfighters - OBS: Grafiske bilder.

Tidligere i år skapte ny informasjon om spillet Medal of Honor: Warfighter debatt da det ble klart at oppdragene i spillet er skildringer av virkelige hendelser, skrevet av amerikanske soldater. Disse enkelthendelsene blir satt sammen i et større fiktivt plot.

På scenen i Los Angeles fortalte EA at spillet kjører samme spillmotor som Battlefield 3 og at flerspillerdelen vil ta med spillere over hele verdenen under navnet «Global Warfighters»

Selv kritiserte jeg det det forrige spillet i serien for å unngå å ta opp krigsproblematikk:

«… når det ikke blir tatt opp noen problemstillinger knyttet til krigen i Afghanistan blir spillet bare en skygge av det det kunne vært» – Les hele anmeldelsen av Medal of Honor (2010) her.

Jeg ser med spenning på hvordan EA velger å behandle temaet i Warfighter, selv om spillets overordnene historie er fiksjon. Det er fullt mulig å bruke spill til å skildre virkelige situasjoner, men det fordrer også et at spillutviklerne setter lys på problemstillinger og ikke bruker det som en unnskyldning til ren underholdning. Spillet fra 2010 gjør at jeg ikke håper på for mye.

Medal of Honor: Warfighters kommer i norske butikker den 25. oktober.

– Best på by

Klikk her for å se klipp fra pressekonferansen om SimCity

Den mest kjente byggespillserien i verden, SimCity, har ligget stort sett ubrukt siden 2003.

Siden den gang har spillbransjen tatt syvmilssteg, sosiale medier og nettspilling er vanlig. Dette vil Maxis, spillstudioet tidligere drevet av legenden Will Wright, nå inkludere i et nytt SimCity-spill.

RETROSPILL: SimCity fra 1989

I februar 2013 kommer en helt ny utgave, som baserer seg på en ny spillmotor ved navn GlassBox.

Videoene ser bemerkelsesverdig pene ut, og undertegnede er spent på hva spillet vil ha å by på. Flerspiller er også bekreftet, og måten du styrer din by vil påvirke andre spilleres byer omkring deg.

– Dette spillet vil revolusjonere simuleringsspill, fortalte Maxis-sjef Lucy Bradshaw på scenen i Los Angeles. Klikk på videoen til høyre for å se videoklipp fra det kommende spillet.

Den nye motoren som driver spillet vil gjøre 2013-versjonen av SimCity til det beste simuleringsspillet igjen hevder Maxis, etter flere år med sterk konkurranse fra blant annet CitiesXL-spillene.

Store ord, nå må de levere for å unngå en permanent død for byggespill som dette.

SimCity kommer i norske butikker i februar 2013.

Hva syns du om EA sin pressekonferanse? Legg inn din kommentar nederst i denne artikkelen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Sim City (2013). (Foto: Maxis / EA)
Sim City (2013). (Foto: Maxis / EA)

Bedre grafikk, nok en gang?

Klikk her for å se klipp fra pressekonferansen om Crysis 3

Crysis 2 hadde mer lukkede spillområder enn det første i serien. På EA sin pressekonferanse på E3 fristet Crytec-sjefen med at de igjen vil satse på store åpne verdener.

– Vi vil lage det beste sandkasseskytespillet i 2013, fortalte sjefen i det tyske spillstudioet, Cevar Yerli, til E3-publikummet.

Sandkasseskytespill er et utrolig dårlig ord og sjangerbegrep, heldigvis oppklarte Yerli hva han mente.

Et viktig mål for studioet er å være best på grafikk ved hjelp av spillmotoren CryEnige, frem til nå har de overbevist med både Crysis og Crysis 2.

ANMELDELSE: Crysis 2 – spillteknisk knockout!

– Vi dytter grensene for FPS-spill med en opplevelse som tilpasser seg mens du spiller, fantastisk grafikk og en åpen spillverden.

I videoene som ble vist på scenen på E3 var det fokus på den urbane jungelen, et passende scenario for de høyteknologiske soldatene i spillet.

Spiller du på PC er det bare å fylle sparebøssa, tradisjonelt sett (to ganger er vel tradisjon) har spillene i serien skyhøye krav til prosessor, minne og grafikkort.

Crysis 3 kommer til norske butikker i februar 2012.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Crysis 3. (Foto: EA)
Crysis 3. (Foto: EA)

Most Wanted er tilbake

Klikk her for å se klipp fra pressekonferansen om Need for Speed: Most Wanted

Den anerkjente utvikleren Criterion er mest kjent for sin bilspillserie Burnout. I 2010 lagde de sitt første Need for Speed-spill. Allerede 30. oktober er de klare for å lansere et nytt i Most Wanted-serien.

ANMELDELSE: Need for Speed: Hot Pursuit av Criterion

Most Wanted-serien handler om gatekjøring, og i årets nye spill lover utvikleren en åpen verden hvor du kan kjøre så fort du vil. Målet er jo tross alt å ikke bli tatt av politiet.

Det er syv år siden sist spill i Most Wanted-serien, og skal en dømme ut i fra videoene som ble vist på E3 ser spillet ut som en hybrid mellom de to spillseriene selskapet nå er kjent for.

Jeg spør meg selv om dette ikke egentlig er et nytt Burnout-spill med et annet navn.

Need for Speed: Most Wanted kommer i norske butikker 30. oktober 2012.

Hva syns du om EA sin pressekonferanse? Er det for få nye spill? Legg inn dine kommentarer under.