Hobbiten, plakat fra Comic Con. (Foto: New Line Cinema)
Plakat fra årets Comic Con-messe. Premieredatoen til den første filmen, «Hobbiten: En uventet reise», er ikke endret selv om det nå blir tre filmer. (Foto: New Line Cinema)

Etter årets Comic Con-messe i San Diego surret det flere ubekreftede rykter om at Ringenes Herre-regissøren så på mulighetene for å utvide det kommende Hobbiten-prosjektet. Opprinnelig var planen at det skulle komme to filmer – en i desember i år, og en til neste år.

LES: Jackson vil utvide Hobbiten

Nå bekrefter Jackson at det blir en tredje film. Dermed blir det en ny Tolkien-trilogi fra nyzealanderen.

I en pressemelding, som ble lagt ut på Facebook-siden til filmen, skriver han at spørsmålet om å fortelle mer historien rundt Tolkiens eventyrunivers kom opp.

– Svaret, fra vårt perspektiv som filmskapere og fans, var et utvetydig ja.

ANMELDELSE: The Lord of the Rings: Extended Edition – 12 timer i himmelen

Får premiere i 2014

Avgjørelsen kom etter at store deler av de opprinnelige opptakene var ferdige, mens Jackson så en uferdig utgave av den første filmen i trilogien.

– … Fran Walsh, Philippa Boyens og jeg var veldig tilfreds med måten historien fungerte på lerretet. Vi så at på den rike eventyrverdenen i Hobbiten og deler av ekstramateriale til Ringenes Herre-bøkene og lurte på om vi kunne fortelle mer.

Walsh og Boyens har skrevet manuset til, og produsert Ringenes Herre– og Hobbiten-filmene, sammen med Jackson.

Det er uklart om det skal filmes nye scener til den tredje filmen, eller om det dreier seg om en ren omklipp av materialet som allerede er ferdig. Hovedopptakene (principal photography) ble ferdig 6. juli i år, så det kan tyde på at mesteparten av den nye filmen vil skapes ut i fra dette.

Den første filmen i trilogien vil fortsatt ha verdenspremiere 14. desember i år, mens film nummer to kommer – som planlagt – året etter. Den tredje filmen får premiere sommeren 2014.

LES: Ny Avatar-film tidligst i 2015

Hva tenker du om Peter Jacksons stunt? Legg inn dine tanker i kommentarfeltet, som du finner under den siste videodagboka fra filmsettet.