Det har ligget i kortene en stund at Sony skulle kjøpe opp en spillstreaming-tjeneste. OnLive og Gaikai er nettskytjenestene med streaming av spill som er dominerende nå, og ryktene om en avtale mellom Sony og Gaikai sirkulerte heftig før årets E3-messe.

Nå er det klart at Sony har inngått en endelig avtale om å kjøpe opp Gaikai for 380 millioner dollar.

Kjøpet omfatter all Gaikai-teknologi og infrastruktur. I Sonys pressemelding sier Andrew House, administrerende direktør for Sony Computer Entertainment Inc, at kombinasjonen av Gaikais ressurser og teknologiske styrke med SCEs omfattende kunnskap og erfaring med spillplattformer, vil gi brukerne en enestående underholdningsopplevelse.

– SCE kommer til å levere en streaming-tjeneste i verdensklasse, som når som helst og hvor som helst vil gi brukerne et bredt spekter av innhold som spenner fra oppslukende storspill med avansert grafikk, til mer lettbeint innhold, sier House.

Les også: Nettskya er ikke til å unngå

Når kommer tjenesten?

I pressemeldingen avslører ikke Sony når den nye tjenesten vil bli tilgjengelig. Dermed kan man spekulere i om dette er noe som vil komme til Playstation 3, eller om streaming-tjenesten skal være en del av den neste konsollgenerasjonen.

Kanskje Playstation 4 vil være nettskybasert?

Gaikai inngikk tidligere i år et samarbeid med Samsung. Tjenesten Samsung Cloud Gaming innebar at Samsungs smart-TV-er skulle bli utstyrt med Gaikai sin teknologi for å gjøre TV-ene til en konsollignende opplevelse.

Sony nevner ikke noe om hva som nå skjer med denne tjenesten i sin pressemelding.

Hva synes du om Gaikai-oppkjøpet? Si din mening!