The Avengers ble sett av over 318.000 nordmenn, og har vært en av årets største suksesser på kino. Å samle superhelter fra Marvel-universet viste seg å være svært populært blant publikum.

Nå skal Avengers-regissøren Joss Whedon spinne videre på suksessen i TV-ruta. Det amerikanske selskapet ABC har nemlig bestilt en pilotepisode av serien S.H.I.E.L.D, melder Deadline.com.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av The Avengers!

Et militært spionbyrå

S.H.I.E.L.D debuterte i bladet Strange Tales i 1965 (Foto: Marvel).
S.H.I.E.L.D debuterte i bladet Strange Tales i 1965 (Foto: Marvel).

Det har vært kjent en stund at Whedon har gjort en avtale med Disney, som eier både Marvel og ABC, om å skrive og regissere både The Avengers 2 og utvikle en tv-serie fra Marvel-universet.

Han skriver pilotepisoden sammen med broren Jed og Maurissa Tancharoen, og skal også regissere den, dersom tidsplanen går opp.

S.H.I.E.L.D er en forkortelse for Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division (en noe annen versjon i tegneseriene), et militært spionbyrå som ofte må hanskes med superhelter og superskurker.

S.H.I.E.L.D ble skapt av Stan Lee og Jack Kirby i bladet Strange Tales i 1965, i en tid da slike fiksjonelle spionbyråer var populære, som SPECTRE fra Bond-filmene og tv-serien The Man From U.N.C.L.E.

Det ledes av Nick Fury, som vi har sett i Samuel L. Jacksons figur i både Iron Man, Thor, Captain America og The Avengers.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Captain America: The First Avenger!

Har egne helter

Men det er slett ikke sikkert at disse superheltene blir å se i tv-serien. Byrået har nemlig et stort galleri av egne figurer å ta av, som for eksempel Timothy «Dum Dum» Dugan, Gabriel «Gabe» Jones, Contessa Valentina Allegra di Fontaine og Clay Quartermain.

Det er også lov å håpe på et gjensyn med agent Phil Coulson, en populær figur spilt av Clark Gregg i de nyere Marvel-filmene.

Det er rimelig å anta at figurer som disse vil utgjøre brorparten av persongalleriet, kanskje med enkelte gjesteopptredener av Iron Man, Thor, Captain America og andre større Marvel-helter.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Thor!

(Saken fortsetter under bildene)

Samuel L. Jackson som Nick Fury i The Avengers (Foto: The Walt Disney Company Nordic).
Samuel L. Jackson som Nick Fury i The Avengers (Foto: The Walt Disney Company Nordic).

Chris Hemsworth og Chris Evans stormer frem i The Avengers (Foto: The Walt Disney Company Nordic).
Chris Hemsworth og Chris Evans stormer frem i The Avengers (Foto: The Walt Disney Company Nordic).

Fra Marvel til Shakespeare

Joss Whedon er ingen fersking på tv-fronten. Han slo igjennom som skaperen av Buffy the Vampire Slayer, som ble produsert fra 1997 til 2003, og lagde også kultfavoritten Firefly, som ble etterfulgt av filmen Serenity i 2005.

Hans neste film blir imidlertid noe helt annet enn superheltaction, nemlig en moderne versjon av Shakespeares Much Ado About Nothing, delvis i sort/hvitt, med Firefly-helten Nathan Fillion og tidligere nevnte Clark Gregg i to av rollene. Denne filmen er nå ferdig.

Produksjonen av pilotepisoden av S.H.I.E.L.D begynner umiddelbart, i følge Deadline, mens The Avengers 2 skal komme på kino i 2015.

Hvilke forventninger har du til S.H.I.E.L.D? Del det med oss i kommentarfeltet under saken!