Star Trek, amerikansk radio, Knudsen og Ludvigsen, Game of Thrones og en løpsk elefant er ingrediensene i denne samlinga av ukas beste videoer og klipp. Så mye bra er det å kose seg med her i denne saken at vi begynner det hele med et klipp fra andre siden av kloden.

Jorden rundt med Knutsen og Ludvigsen

Dette må være den søteste coverversjonen av Knutsen og Ludvigsens Kanskje kommer kongen som du noen gang har hørt, nemlig som bangla-hit!

Opptaket stammer fra en tv-kanal i Bangladesh fra august i år. Ei jente ved navn Kinnori ble invitert til å synge en sang, og hun valgte altså denne norske klassikeren fra 1983. Hun har aldri bodd i Norge, men har en norsk pappa, og det er nok derfor hun har kommet over Kanskje kommer kongen.

– Se her da dokker! Skikkelig artig altså!!! skriver Øystein «Knutsen» Dolmen selv på sin Facebook-side. Han må ha blitt rørt over Kinnoris coverversjon. I kommentarfeltet takker nemlig pappaen hennes, Arild Klokkerhaug, for en tegning som Dolmen har sendt til Kinnori.

Det beste med denne versjonen er hvordan orkesteret har arrangert låta på bangladeshisk, og hvordan det ikke gjør det grann at Kinnori kommer litt ut av rytmen ved andre verset.

Se Kanskje kommer kongen i bangla-versjon her!

– Jeg er din største fan

Michelle Nichols revolusjonerte tv-serier. Hun var en av de aller første afroamerikanerne som hadde en fremtredende rolle i en serie på amerikansk fjernsyn.

Star Trek finnes i dag i mange forskjellige versjoner, men originalen gikk på lufta i 1968. En tid med sosial uro og en stadig voksende borgerrettsbevegelse.

I rollen som løytnant Uhura var hun et viktig rollebilde for mange unge afroamerikanere.

Klikk under for å høre hvordan hun fant ut at frontfiguren i bevegelsen som endret raseskillene i USA overbeviste henne om at han var hennes største tilhenger.

Beste øyeblikk: 2:15: Nichols møter King Jr.

Vi i Filmpolitiet digger Game of Thrones. Er du selv tilhenger av serien må du virkelig se musikkvideoen under, som kom ut denne uka.

A cappella-sangeren Peter Hollens og fiolinisten Lindsey Stirling har nemlig laget en cover av kjenningsmelodien til serien. Musikken er satt sammen av lag på lag med Stirlings fiolinspill og Hollens stemme. Det høres rått ut!

Beste øyeblikk: 0:00 og ut…

Hollens og Stirling har tidligere gjort en versjon av lydsporet til Skyrim, som også er utrolig bra.

Omdubba Twilight

Det er nokon som har for mykje fritid. Og takk for det! Då får me nemleg videoar som dette. Her har nokon lest på leppene til Twilight-skodespelarane, og laga dei mest absurde scenene me aldri fekk sett i filmane.

Beste augneblink: 1.02: «You slapped a fiish»

Overmodding?

GTA IV har et aktivt moddemiljø, som lager egne versjoner av spillet hvor de forandrer på en eller flere ting.

Et spesielt kult prosjekt er ICEnhancer som oppgraderer grafikken til 2012-kvalitet.

Og så har du modder som den i videoen under da. Hvor hovedpersonen i spillet er bytta ut med en elefant…

Har du noen videoer du vil dele? Legg de inn i kommentarfeltet.