Alle James Bond-filmer følger stort sett samme oppskrift. Det er en klassisk og spennende fortelling, om store konspirasjoner, spioner og vakre kvinner.

Denne gangen er det Bérénice Marlohe som har den ettertraktede rollen som Bond-pike – ikke hørt om henne før? Fortvil ei, James  Bond: Skyfall er hennes første internasjonale film!

ANMELDELSE: James Bond: Quantum of Solace – for langt ifra den gamle Bond

Bond-piken har i mange år vært et sterkt ikon i filmuniverset rundt den britiske spesialagenten. Noen rolleprestasjoner og scener har gått inn i filmhistorien – som Ursula Andress berømte strandscene i Dr. No fra 1962.

I Skyfall møter James Bond en mørk og mystisk kvinne, som har en egen agenda på tapeten – Severine er ifølge skuespiller Marlohe en glamorøs og gåtefull person.

Dette rykende ferske filmklippet viser første gang James Bond og Severine møtes.

(les mer om Marlohe under filmklippet)

 

Med et navn som kunne passet inn i hvilken som helst film-noir, ble den franske skuespilleren Bérénice Marlohe født i Paris i 1979. I løpet av mer enn ti år med kunststudier ved Convervatoire de Paris, begynte hun å få småroller i franske tv-produksjoner.

Det store gjennombruddet lot likevel vente på seg, før hun overraskende landet rollen som Severine i Skyfall-filmen.

Det er ikke uvanlig at Bond-piker får et stort karriereløft etter en storfilm. Mest kjent er Kim Basinger sin gjennombruddsrolle som Domino Vitali i Never Say Never Again fra 1983, hvor hun spilte mot Sean Connery. Famke Janssen fikk fart på sin Hollywood-karriere etter rollen som Xenia Onatopp i GoldenEye fra 1995 – en rolle Marlohe for øvrig siterer som en inspirasjonskilde i sin tolkning av Severine.

Med så mye oppmerksomhet en rolle i Skyfall fører med seg, kan vi med sikkerhet spå 2013 til å bli et lysende år for Marlohes karriere.

Fortell om dine forventninger til den tjuetredje Bond-filmen i kommentarfeltet. Filmpolitiet gleder seg!