Hopp til innhold

Seth MacFarlane skal lede Oscar-utdelingen

Family Guy-skaperens far ble så stolt at han ga sønnen tre par brukte badebukser. Ja, du leste riktig.

Seth MacFarlane

Peter Griffin, Glen Quagmire, Stan Smith eller Seth MacFarlane. Kall ham hva du vil, denne mannen skal lede Oscar-utdelingen 2013.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters/NTB Scanpix

Seth MacFarlane skal lede den 85. utgaven av Oscar-utdelingene. Han tar dermed over stafettpinnen etter Billy Crystal, som ledet showet i fjor.

Tidligere har blant annet Frank Sinatra, David Letterman, Whoopi Goldberg og Jon Stewart fått æren MacFarlane nå får.

Sent mandag kveld ble det lagt ut en video på Youtube, der Macfarlane forteller den store nyheten til sin far, som reagerer med å gi sønnen tre par brukte badebukser. Da er det vel nesten ikke verdt å nevne at MacFarlane er mest kjent som komiker.

Videoen kan du se nederst i artikkelen.

– Hans ferdigheter på scenen passer perfekt med våre ideer for å gjøre showet underholdende og friskt, sier produsentene Craig Zadan og Neil Meron til Ap.

Står bak «Family Guy» og «American Dad»

MacFarlane er utvilsomt mest kjent som skaperen av animasjonsseriene «Family Guy» og «American Dad», som begge vises på norske tv-kanaler.

Han har også flere av stemmene i de to seriene, blant annet Peter Griffin, Stewie Griffin, Brian Griffin, Glen Quagmire og Stan Smith.

Multitalentet skrev også manus, regisserte og hadde stemmen til hovedfiguren i kinokomedien «Ted», som kom ut tidligere i år og har tjent over 420 millioner dollar i billettinntekter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Et overveldende privilegium

Peter Griffin

Peter Griffin er MacFarlanes mest kjente karakter, og mannen bak sitater som: «Chris, alt jeg sier er løgn. Unntatt dette. Og dette. Og dette. Og dette. Og dette. Og dette. Og dette.»

Foto: Fox / Fox

– Mine tanker etter å ha hørt nyheten var for det første at jeg vil gjøre mitt beste for å leve opp til de høye standardene fastsatt av mine forgjengere. For det andre håper jeg at de ikke finner ut av jeg var vert for «Charlie Sheen's Roast», sier MacFarlane, som også kaller muligheten et «overveldende privilegium».

Under «roasten» av Charlie Sheen sjokkerte MacFarlane blant annet med å lese ut den omdiskuterte skuespillerens nekrolog.

Årets Oscar-nominasjoner vil bli offentliggjort 10. januar. Selve utdelingen skjer 24. februar, i Hollywood, Los Angeles.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor