De to X-Men-universene smelter sammen når Bryan Singer igjen setter seg i registolen for den nye filmen X-Men: Days of Future Past.

Singer står bak både filmene fra starten av 2000-tallet, hvor Patrick Stewart og Ian McKellen spiller rollene som Professor Xavier og Magneto, og forhistoriefilmen X-Men: First Class fra 2011. I sistnevnte er det henholdsvis James McAvoy og Michael Fassbender som spiller de samme rollene.

Regissøren avslørte comebacket til Stewart og McKellen i en twittermelding:

TOPP 5: Rullestoler på film – sjekk lista her

Med både ung og gammel utgave av Professor Xavier ligger det i kortene at tidsreising eller tidskrøll vil være en del av historien i den nye filmen.

– Filmen heter X-Men: Days Of Future Past, bruk fantasien! fortalte han til nettstedet Deadline.

Inspirert av Marvel

– Det blir en ambisiøs film, skrev Singer i en pressemelding som ble sendt ut da filmen først fikk grønt lys av Hollywood-sjefene. – Jeg tror det er på tide å strekke ut en hånd og utforske [X-Men-universet] og kanskje knytte filmene sammen på et vis, slik Marvel har gjort med The Avengers.

Filmhistorien skal bygge på tegneseriehistorien som først startet i 1981, satt i en dystopisk alternativ fremtid hvor alle mutanter er fanget.

Hvilken X-Men-figur er din favoritt? Legg inn din kommentar under Birger Vestmo sin anmeldelse av First Class.