– Mens vi er fornøyd med kvaliteten på [Darksiders 2] har salget vært lavere enn ventet, fortalte styreleder Brian Farell i den amerikanske utgiveren THQ under en presentasjon av tallene. I samme pressemelding annonserte selskapet at inntektene for andre kvartal i 2012 er mye lavere enn ventet og at en rekke spilltitler er utsatt på grunn av spørsmål rundt kvaliteten på arbeidet.

Aksjen falt med over 50 % etter de dårlige nyhetene og sendte nok et spillselskap inn i krise.

Company of Heroes 2, Metro: Last Light and South Park: The Stick of Truth ville garantert ikke leve opp til designmålene om vi ble tvunget til å slippe dem på markedet i høst, fortsatte selskapets toppsjef Jason Rubin.

LES: Bekrefter kutt hos norske Funcom

Vanskelig marked

I 2011 ble det klart at det prisbelønte spillstudioet Obsidian Entertainment, kjent for å stå bak rollespillet Star Wars: Knights of the Old Republic II og Fallout: New Vegas, samarbeider med South Park-skaperne Matt Stone og Trey Parker på South Park: The Stick of Thruth.

Stone og Parker har skrevet manus og spilt inn alle stemmene som brukes i spillet, på samme måte de lager den berykta animasjonsserien. THQ står også bak rølpespillene Saint’s Row.

Siden oppstarten i 1989 har THQ stått bak mange store spillserier, men de siste årene har selskapet slitt i motbakke. Etter den økonomiske krisen traff i 2009 har en rekke franchiser blitt solgt, nedlagt og andre prosjekter kansellert – blant annet spillebrettet uDraw til Nintendo sin Wii-konsoll.

Tidligere i sommer var selskapets aksjer langt nede, men da klatret verdien trygt opp igjen på grunn av salgene av blant annet rettighetene til UFC-spillene. Denne gangen er bankkontoen nesten helt tom.

Ifølge selskapet selv er markedsverdien knapt 11 millioner dollar, mens omkring 36 millioner dollar står på konto. Analytikere anslår ifølge bransjenettstedet Gamesindustry.biz at THQ har utgifter på over 15 millioner dollar i måneden. Litt kjapp hoderegning sier at konkursen truer om selskapet ikke får hentet inn mer penger eller wrestlingspillet WWE’13 selger ekstra bra. South Park: The Stick of Thruth har fått en ny foreløpig lanseringsdato i mai 2013.

Hva skal til for at THQ overlever? Legg inn dine meninger om saken under traileren.