Oppdatering: Til Stocklink bekrefter i dag Funcom-finansdirektør Bjørn Toften at halvparten av de ansatte i Funcom blir permittert.

En utvikler i spillselskapet Bioware og en i utgiveren Electronic Arts (EA) tvitret tirsdag kveld norsk tid om at flere ansatte i det norske spillselskapet Funcom hadde mistet jobben. EA er også selskapet som distribuerer Funcoms siste storsatsing The Secret World.

VIDEO: Derfor gjekk det gale med Funcom

Kommunikasjonsdirektør i selskapet Erling Ellingsen bekrefter til NRK i en tekstmelding at det blir kutt.

– Det er riktig at vi er midt i en prosess med kostnadskutt og dessverre innebærer det også permitteringer.

(artikkelen fortsetter under kvitringa som startet rykteflommen)

 

Spillet har solgt mindre enn det selskapet håpet på, og rapporterte i en børsmelding tidligere denne måneden at ingen av de to forventede salgsscenario som har blitt presentert før lansering av spillet har blitt oppnådd.

LES MER: Funcom er skuffa over salget til The Secret World

«Funcom has on several occasions presented two financial scenarios for the first 12 months following launch of the game; please refer to page 17 in the 1Q 2012 presentation *). Funcom does not consider it likely that either of them will be met » – Børsmelding med status for spillet The Secret World, publisert 10. august 2012

Der blir det også antydet at selskapet vil se på aktuelle kostnadskutt, grunnet lavere inntekter enn ventet på spillet The Secret World, for å sikre selskapets drift.

Filmpolitiets anmelder Marte Hedenstad var positiv til spillet da det kom ut tidligere i sommer og gav terningkast 5: – Funcoms massive nettrollespill er utfordrende og engasjerende, skrev hun i sin vurdering.

ANMELDELSE: The Secret World – en mørk, dyster og flott verden

Ukjent omfang

Til NRK forteller Ellingsen at de ønsker ikke ikke å kommentere hvor mange som eventuelt vil bli permittert. Og presiserer på spørsmål om dette handler om oppsigelser, at det er permitteringer i denne omgang.

– Vi er midt i prosessen og vi kan ikke gå mer i detalj nå.

Det danske spillnettstedet Eurogamer.dk skriver at så mange som halvparten av de ansatte kan ha mistet jobben, men viser ikke til en kilde for denne påstanden (den er nå bekreftet i toppen av saken).

Finansdirektør i Funcom var tidlig ute etter børsmeldingen som kom 10. august og fortalte til nettstedet Stocklink.no at det lå an til at ansatte måtte gå.

– Dette innebærer personalreduksjoner, sa han da – og presiserer til samme nettsted at de ikke planlegger kapitalinnhenting per i dag.

Påvirker ikke drift

Ellingsen forteller også til nettstedet Gamer.no at driften og den videre utviklingen av spillene The Secret World, Age of Conan og Anarch Online ikke vil påvirkes, og at spillene fortsatt vil være tilgjengelig som normalt for publikum.

Spiller du The Secret World? Og hva syns du om at selskapet må kutte? Legg inn dine synspunkter i kommentarfeltet under videoanmeldelsen av spillet.

LES OGSÅ: Dårlege tider for spelselskap