Historien om den lille jenta som kjempet mot alle odds og ble verdensstjerne, er som skreddersydd for Hollywood. Og er arbeidet med en helaftens film, med musikalnumre, om Susan Boyles liv i gang.

Den britiske sangeren slo først igjennom da hun fremførte «I Dreamed A Dream» fra musikalen Les Misérables på talentprogrammet Britan’s Got Talent i 2009. I løpet av kort tid ble videoen av opptredenen spredt via Facebook og Youtube, og Boyle ble på kort tid en mediesensasjon.

Hennes fortid ble grundig undersøkt av tabloidmediene i England, noe som også førte til vanskelige situasjoner for sangeren. På auditioner hadde hun opplevd å bli latterliggjort av produsenter, mens etter kjendisstormen ble hun lagt inn på en psykiatrisk klinikk i fem dager etter flere forvirrede intervjuer.

Både livet før og etter talentprogrammet vil være en del av fortellinga, men hvem som skal ha hovedrollen er ikke kjent. Filmstudioet Fox Searchlight har satt ukjente Lucas Webb i produsentstolen skriver bransjenettstedet Deadline.com.

ANMELDELSE: Mouling Roughe! – en fargefest på Blu-ray

Musikal regnes som Oscar-favoritt

Dette kan bli den første av mange musikalprosjekter de neste årene. En ny filmatisering av Les Misérables har premiere i Norge på nyåret, tidlige visninger forteller om stående ovasjoner. Både filmens regissør Tom Hooper, og hovedrolleinnehaver Anne Hathaway, omtales lenge før filmens amerikanske premiere i jula som hete Oscar-kandidater.

Sist det skjedde var da Chicago sopet inn seks priser under den 75. Oscar-utdelingen i 2003. Og i kjølvannet av suksesser kommer det andre som vil forsøke det samme.

Tror du på en ny bølge musikaler? Sleng inn din mening i kommentarfeltet under videoen av opptredenen som først gjorde henne berømt.

TOPP 5: Musikalfilmer – diskuter din favoritt her