Oscar-nominasjonene for 2013 er annonsert, så nå kan alle filmelskere der ute virkelig begynne å spekulere i hvem som vil ta med seg de gjeve prisene hjem den 24. februar.

Les alt om Oscar 2013 her!

Med sin nominasjon er Jennifer Lawrence (The Hunger Games og Winter’s Bone) en av de heteste kandidatene til å vinne kategorien beste kvinnelige hovedrolle, for sin prestasjon som Tiffany i Silver Linings Playbook.

Se den fullstendige listen over alle de nominerte her!

Det er ikke første gangen Jennifer Lawrence blir nominert for beste kvinnelige hovedrolle. I 2010 ble hun nominert for Winter’s Bone, der hun spilte den fattige jenta Ree, som må ta vare på familien fordi moren er syk.

Da reporter Mona B. Riise intervjuet Lawrence om Silver Linings Playbook kunne Lawrence derfor svare på hvordan det føles å få en Oscar-nominasjon. Se klippet øverst i artikkelen!

– Det er overveldende følelse, en utrolig følelse, når du har laget en film, og du ikke vet om noen kommer til å like den, og plutselig får du annerkjennelse fra alle dine kolleger, som gjør det du elsker og som har laget filmer hele livet ditt. Det i seg selv er en fantastisk følelse.

– Er det skummelt på noen måte?

Ja, det er skummelt på alle måter!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i Silver Linings Playbook (Foto: Norsk Filmdistribusjon).
Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i Silver Linings Playbook (Foto: Norsk Filmdistribusjon).

En rollefigur med mye problemer

Rollefiguren til Jennifer Lawrence i Silver Linings Playbook er en aggressiv ung kvinne, på vei ut av sexavhengighet. Hun forsøker å få livet på rett kjøl etter at mannen døde, når hun møter Pat, spilt av Bradley Cooper, som har vært på psykiatrisk klinikk i åtte måneder.

I sin anmeldelse av filmen skriver Birger Vestmo at Lawrence her viser at hun har et talent langt over middels, og at hun ikke er redd for å ta utfordringer.

Anmeldelse: Silver Linings Playbook – Mestrer vanskelig balansegang mellom humor og alvor.

– Tiffany er morsom fordi hun kommer til kort på så mange områder, hun er usikker og har gjort mange feil i livet sitt, men hun har funnet tilgivelse og gjort fred med seg selv, forteller Lawrence.

– Det gjør henne perfekt for Pat, fordi han har de samme problemene, men ikke har funnet fred enda. Hun er på en måte en eksplosiv person i livet hans, som også gir ham fred.

Pusten er hemmeligheten

Silver Linings Playbook har noen veldig intense scener, og Jennifer Lawrence forteller til Mona B. Riise at pusten er svaret på hvordan hun takler det og får frem de rette følelsene.

– Det er nesten som å ha på seg høye hæler, pusting forandrer kroppsholdningen din, det forandrer innstillingen din. Og pusting kontrollerer så mye av følelsene dine, hvis du setter deg inn i et visst pustemønster så er det lettere for den rette følelsen å følge etter. Så pusten er det tekniske svaret på hvordan jeg kommer dit, sier Lawrence.

Om Jennifer Lawrence vinner Oscar-statuetten for beste kvinnelige hovedrolle må vi vente til 24. februar med å finne ut. De andre nominerte i kategorien er Jessica Chastain for Zero Dark Thirty, Naomi Watts for The Impossible, Emanuella Riva for Amour og Quvenzhane Wallis for Beasts of the Southern Wild.

Filmpolitiets Oscar-avstemning – stem på dine Oscar-favoritter og vinn filmpakke!

Hvem tror du kommer til å vinne for beste kvinnelige hovedrolle? Si din mening i kommentarfeltet!