Åtte prosessorkjerner, HDMI-inngang og 8GB med arbeidsminne – Microsofts nye Xbox-konsoll ser ut til å bli en kraftplugg. I hvert fall om vi skal tro nettstedet VGleaks.com som i natt la ut det de hevder er spesifikasjonene til den nye hjemmekonsollen med arbeidsnavnet Durango.

LES: SmartGlass gjer en kvar TV til ein smart-TV

På årets store spillmesser er det ventet at både Sony og Microsoft løfter sløret av og viser frem sine nye hjemmekonsoller. Nintendo tjuvstartet den åttende konsollgenerasjonen med Wii U som kom ut på markedet i Norge i november i fjor. Mens Nintendo i kjent stil har holdt seg til dagens teknologi, venter mange at de to andre konsollgigantene skal overraske med ny teknologi.

Åtte prosessorkjerner, hver klokket til 1.6GHz i en brikke fra produsenten AMD, 8GB med DDR3-minne og en grafikkprosessor med støtte for Windows 8-standarden Direct 3D 11.1, er hovedingrediensene i Microsofts nye konsoll. Til sammenligning har dagens Xbox 360-konsoll en trekjernes prosessor, 512 MB arbeidsminne og en gammel ATI-grafikkprosessor.

Xbox Durango. (Foto: VGleaks.com)
Systemdiagram til «Xbox: Durango». (Foto via VGleaks.com)

Med den rivende utviklingen i teknologi er det mulig å slå fast at om informasjonen til VGleaks.com stemmer, så vil den nye konsollen være flere ganger kraftigere enn forgjengeren.

Bygd for hjemmeunderholdning

Mange andre detaljer tyder også på at Microsofts nye spillkonsoll vil være en integrert del av selskapets strategi for å ta over større deler av stua.

I tillegg til å ha en Blu-ray-spiller og HDMI-utgang, finnes også en HDMI-inngang i den lekkede systemoversikten. Bransjenettstedet Gamesindustry.biz peker på at dette kan bety at Microsoft integrer en PVR-funksjon (opptak av TV-programmer) i konsollen.

Selv om slike lekkasjer aldri kan gi en endelig bekreftelse på hva konsollen faktisk vil inneholde, er ikke disse detaljene urealistiske. I forrige uke spekulerte samme nettsted i om også Sonys nye Playstation-konsoll tar i bruk samme AMD Jaguar-brikke, som for tiden er under utvikling med lavkost-PC-markedet i siktet. Microsoft har ikke kommentert opplysningene.

KOMMENTAR: Kampen om fjernkontrollen

Microsoft har annonsert en stor avduking på årets E3-messe i Los Angeles, det er ventet at selskapet vil bruke dette arrangementet til å ikke bare avduke sin nye konsoll – men hele sin strategi for en digital underholdningsfremtid.

Hvilken funksjon/teknologi vil du helst at din neste konsoll skal ha? Sleng inn dine tanker i kommentarfeltet.