Peter Jackson. (AP Photo/Mark J. Terrill, File)
Peter Jackson kan smile fornøyd over kinoinntektene til Hobbiten. (AP Photo/Mark J. Terrill, NTB Scanpix)

Hobbiten: En uventet reise har nå gått forbi to av Peter Jacksons Ringenes Herre-filmer på listen over verdens mest innbringende filmer, det melder Deadline.com.

Peter Jackson og Warner Brothers har fått mye kritikk for valget om å dele historien om Bilbo og ringen i tre deler. Jackson har utvidet fortellingen med ekstramateriale fra Tolkiens notater, samt at filmene vil vise hva Gandalf foretar seg når han reiser fra dvergene.

Anmeldelse: Hobbiten: En uventet reise – Den rette eventyrfølelsen!

Tross gode unnskyldninger om at han ønsker det beste for fansen, har Jackson og Warner Brothers selvfølgelig blitt beskyldt for at den eneste grunnen til oppdelingen er at det betyr større kinoinntekter. Den beryktede melkekua har blitt nevnt, og nå ser det også ut til at Hobbiten allerede har betalt godt for seg.

Med 939,6 millioner inntjente dolllar på verdensbasis, passerte Hobbiten: En uventet reise både Ringenes Herre: Ringens brorskap og Ringenes Herre: To tårn, som tjente inn 871, 5 millioner dollar og 926 millioner dollar på verdensbasis.

Hobbit-filmen har fortsatt en vei å gå hvis den skal slå den tredje filmen i trilogien, Ringenes Herre: Atter en konge, som dro inn over en milliard dollar, nærmere bestemt $1,119,929,521.

Lys fremtid

Med Ringenes Herre økte fortjenesten betraktelig for hver film i trilogien. Hobbiten: En uventet reise ligger nå på 20. plass over verdens mest innbringende filmer, og hvis Hobbiten-trilogien følger i samme spor som storebror, så har Peter Jackson og co en lys økonomisk fremtid i møte.

Per dags datoer troner Avatar som den mest innbringende filmen gjennom tidene med hele 2,7 milliarder dollar. Det må riktignok presiseres at listen kun tar utgangspunkt i kinoinntekter, ikke inntekter fra videosalg, som kan være ganske betraktelig for mange filmer.

Hva synes du om at Hobbiten er delt i tre? Melkeku eller fanfest? Si din mening i kommentarfeltet!