Tommy Wirkola i Filmbonanza 29.11.2012. (Foto: NRK)
Tommy Wirkola i Filmbonanza 29.11.2012. (Foto: NRK)

Denne uken er det kinopremiere på Tommy Wirkolas Hansel & Gretel: Witch Hunters her i Norge. Filmen ble slaktet av amerikanske anmeldere sist uke, men det stoppet den ikke fra å danke ut konkurransen premierehelgen.

Med 19 millioner inntjente dollar (105 millioner NOK), er den ifølge amerikanske Box Office, helgens mest innbringende film.

Tross den gode plasseringen spilte ikke filmen inn så mye som produsentene hadde håpet. På grunn av en snøstorm som dekket store deler av midtvesten og østkysten holdt amerikanerne seg hjemme, noe som resulterte i en svært treg kinohelg. Ifølge The Hollywood Reporter tok billettsalget seg opp på lørdagen da været hadde klarnet opp.

Les også: Filmens verkelege styrke er Wirkola.

Wirkola er fornøyd

Hansel & Gretel: Witch Hunters er regissør Tommy Wirkolas store Hollywood-debut. Han er fornøyd med hvordan filmen gjorde det på premierehelgen i USA.

– Hvis vi ender på 19 millioner, slik som det ser ut til, er jeg veldig fornøyd. Vi hadde håpet på mer, for tre uker siden ble det anslått at den kom til å spille inn mellom 20 og 23 millioner dollar, men med tanke på snøstormen er vi veldig fornøyde, sier Wirkola til Filmpolitiet på telefon fra Australia.

Hansel & Gretel: Witch Hunters fikk R-rating i USA, noe som betyr at den har 17 års aldersgrense. Det betyr automatisk lavere publikumstall for filmen, siden den ikke er en familiefilm.

Når vi sammenligner med PG-13-filmer er det jo enorme forskjeller i hva den spiller inn, men vi visste jo hva vi lagde, så vi kan jo ikke klage på det.

Det var viktig for Wirkola at filmen skulle få nettopp den høye aldersgrensen. Ellers kunne han ikke ha laget den filmen han ønsket.

– Det var veldig viktig for meg å få den ratingen. Det var alfa omega for meg med tanke på manuset og den filmen jeg ville lage, konstaterer regissøren.

Se også: To smakebiter fra Hansel & Gretel!

Gleder seg til å vise filmen i Norge

I tillegg til USA skal Hansel & Gretel: Witch Hunters vises i 19 andre land, noe som kommer til å bli viktig for hvor mye penger filmen spiller inn. I Russland spilte filmen for eksempel inn hele 41 millioner kroner på fire dager.

Tirsdag skal Tommy Wirkola på en premierevisning av Hansel & Gretel: Witch Hunters i Australia, deretter bærer det tilbake til Norge.

– Jeg gleder meg veldig til å komme til Norge og vise frem filmen. Det kommer jo til å være en del venner og familie der, også håper jeg at nordmenn kommer og ser filmen og liker den.

Se traileren for Hansel & Gretel: Witch Hunters her og si hva du mener om filmen i kommentarfeltet!