I slutten av forrige uke la spillutvikleren Rockstar Games ut et bilde med logoen til deres nye GTA V og datoen 17. september 2013. Spillet, som var ventet i vår, ble dermed offisielt forskjøvet til høsten – det skapte stor misnøye blant spillseriens tilhengere som over helgen har lagt inn nesten 10 000 kommentarer og har gitt tydelig uttrykk for sin misnøye.

– Vi forstår at mange er skuffet over denne nyheten. Dessverre er slike forsinkelser noen ganger nødvendig i alle former for underholdning, spesielt når det gjelder en spillopplevelse som er så massiv og kompleks som GTA V, la spillstudioet til i en melding til brukerne på sine nettsider.

Et hett rykte er at spillets lanseringsdato ble forskjøvet for å sammenfalle med lanseringen av en av de nye spillkonsollene til Microsoft eller Sony. Rockstars annonsering av den nye datoen kom også rett før Sony selv annonserte et mystisk event hvor de frister med å vise spillfremtiden.

BAKGRUNN: Sony samler spilljournalister i New York for å vise spillfremtiden

Microsoft planlegger å vise frem sin nye spillmaskin under årets spillmesse E3 i Los Angeles.

GTA V. (Foto: Rockstar Games)
De tre hovedpersonene i «GTA V». (Foto: Rockstar Games)

Kontroversiell spillserie

GTA-spillene har skapt mye debatt tidligere, spesielt på slutten av 90-tallet hvor det ikke var vanlig kost med spill der spilleren fikk full kontroll. Store åpne brett hvor spillfiguren kan reise og utforske, og gjøre det han eller hun selv vil, åpnet ikke bare for spennende spillhistorier – men også at du kan velge å være en bajas.

I tråd med spillseriens navn ble biltyveri og andre kriminelle aktiviteter i spillet det største fokuset for mye av nyhetsdekningen, før Rockstar etablerte seg som en av spillbransjens mest anerkjente aktører. Forrige spill i serien, GTA IV, ble unisont hyllet av anmeldere.

– Til dere som forteller om, eller ser, forskjellige konspirasjonsteorier om at det er et skjult motiv for denne forsinkelsen; vær sikker på at det er tøv. Den eneste grunnen til forsinkelsen av GTA V er fordi at vi vil at spillet skal være så bra som det trenger å være før vi slipper det ut på markedet, fortsatte meldingen Rockstar la ut på sine nettsider for å berolige den sinte fansen.

Om det også betyr at spillet er best på de splitter nye konsollene som er ventet sier Rockstar ingenting om.

(kommentarfeltet finner du under traileren)