Årets Oscar-utdeling er nært foreståande, og i den samanhengen har me ei konkurranse gåande der du kan stemme og seie meininga di om Oscar-filmane, og få sjansen til å vinne fleire av årets Oscar-favorittar.

Med Golden Globes, BAFTAs og ein drøss med ulike bransjeprisar unnagjort er det no The Academy Awards som gjenstår om dryge to veker.

På førehand var Lincoln venta å hente inn ei bytte med beste filmprisar, men etter fleire oppladande utdelingar har òg Operasjon Argo slått seg opp blant dei aller største favorittane til Beste film.

Les også: Vær med i avstemminga vår, legg igjen dine favorittar her

Blant Filmpolitiets lesarar er det derimot éin film som skil seg ut som den store favoritten med antal stemmer i kåringa vår: Django Unchained.

Jamie Foxx og Leonardo DiCaprio i Django Unchained (Foto: The Walt Disney Company Nordic)
Jamie Foxx og Leonardo DiCaprio i Django Unchained (Foto: The Walt Disney Company Nordic)

Og no over til vårt eminente kommentarfelt

Som alle med litt interesse i statistikk, og for så vidt nettavstemningar, veit: nei da, det er nok ikkje dekkande for heile befolkninga. Men filmen, som òg begeistra anmelder Rune, appellerer visst til mange av våre lesarar.

Karina Standal: Det er bare Tarantino som kan skape denne typen film uten å få oss til å himle med øynene.

Alt frå skodespel til regigrep får skryt frå kommentarfeltet vårt, men musikken har ein spesiell plass hjå Magnus Gjellan.

Magnus Gjellan: Ikke mange regisører ville fått Hip-Hop til å fungere i en spaghetti western.
Men kva med Quenzahane då?

Men ikkje alle er samde i at den er best. I kommentarfeltet under Oscar-avstemminga vår er det derimot ein anna film som slår best an. Ein av våre meir aktive kommentarfeltbrukarar utdjupar meininga si om Beasts of the Southern Wild:

Edvard Holmen Minge: Den mest populære publikumsfilmen, Django Unchained er en god film som jeg selvfølgelig vil vurdere som en av de beste, men jeg syns faktisk ikke at Tarantino treffer helt blink. Beasts of the Southern Wild var den mest unike kinoopplevelsen.
Edvard Holmen Minge: Filmen spiller på mange av elementene som jeg mener at gjorde Silver Linings Playbook, og også til en viss grad, Amour, til gode filmer. Men i tillegg så klarte Beasts of the Southern Wild å slå meg helt ut, det var utvilsomt den som overrasket meg mest, som jeg virkelig følte tok i bruk muligheten man har til å fremstille noe spesielt ved bruk av lyd og bilder.

Han er såleis samd med anmelder Birger og resten av Filmpolitiet som kåra filmen til den beste i 2012.

– Beasts Of The Southern Wild er magisk, fortryllende og bevegende! Ikke verst av nybegynnere, skreiv Birger i si anmelding.

Anne Hathaway ler heile vegen til banken

Men ein anna utfordrar dukka òg opp blant våre lesarar. I kategorien beste kvinnelege birolle leier Anne Hathaway klart, og fleire i kommentarfeltet stemmer for den medrivande musikalen Les Misérables som beste film.

Erlend Lund: Jeg mener den burde vinne, fordi det er den sterkeste og beste kinoopplevelsen jeg har hatt i år. Dette kan jeg si etter å ha sett flere av de andre nominerte filmene. Den tar virkelig filmatisering av musikaler til et nytt nivå!

I kategorien Beste framandspråklege film (ikkje-engelske) har Noreg ein heimefavoritt, og kanskje ikkje overraskande er det den filmen som har fått flest stemmer i avstemminga vår (med Amour eit stykke bak.

Oda Salbu: Jeg så filmen på kino og jeg ble totalt revet med. Den er nok en av de beste filmene jeg har sett i år i hvert fall.

Om du endå ikkje har bestemt deg for din favoritt, ikkje fortvil. Det er ikkje alle som har klart å bestemme seg. Elisabeth Kristiansen svarte følgjande på kva film ho føretrekkjer:

Elisabeth Kristiansen: De er best. Liker alle filmene, takk.

Er du samd så langt? Eller kanskje er du ikkje einig i det heile teke? For å delta i konkurransen om ei filmpakke må du stemme og skrive ein kommentar i Filmpolitiets Oscar-avstemming 2013.