Selv med rekordhøye seertall har årets Oscar-vert Seth MacFarlane avvist muligheten for at han dukker opp på scenen i Dolby-teateret i Hollywood neste år.

På Twitter svarte han på et direkte spørsmål om han ønsker å være programleder for den glamourfylte prisutdelingen om han får muligheten med å si: – Nei, men det var veldig morsomt denne gangen.

40 millioner amerikanske TV-seere peilet seg inn på utdelingen som gikk av stabelen natt til mandag, i tillegg til flere millioner internasjonale seere.

Kritikken haglet på sosiale medier, spesielt etter musikalnummeret hvor MacFarlane hyllet alle puppene som har blitt vist på film de siste årene.

Han vitset også mye om hvor mange som kom til å kritiserte ham, faktisk var nettopp dette utgangspunktet for mange av vitsene hans.

Les også: Oscar-verten skapte Twitter-storm

– Den vanskeligste jobben i showbiz

Under utdelingen dukket også Star Trek-legenden William Shatner opp i kostyme og advarte om at MacFarlane hadde ødelagt prisutdelingen i mange år. I rollen som romskipkaptein James T. Kirk advarte han:

– Jeg har reist fra fremtiden for å stoppe deg fra å ødelegge Oscar-utdelinga. Vitsene dine er smakløse og upassende, og alle kommer til å hate deg. Hvorfor kunne de ikke bare gi jobben til Tina Fey og Amy Poehler?

(artikkelen fortsetter under bildet)

Seth MacFarlane og William Shatner under et av humorinnslagene på årets Oscar-utdeling. (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni)
Seth MacFarlane og William Shatner under et av humorinnslagene på årets Oscar-utdeling. (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni)

Tina Fey avviste muligheten for at hun og Poehler, som fikk mye skryt for jobben som verter under årets Golden Globe-utdeling, vil bryne seg på Oscar-utdelingen i 2014 i et intervju med Huffington Post.

– For meg er det (Oscar-utdelingen, journ.anm.) den vanskeligste jobben i underholdningsbransjen. Bare tenk på alle månedene som jeg må bruke på å prøve kjoler … ikke sjans!

MacFarlane har tatt kritikken med stor ro, og sammenlignet på Twitter jobben med en beryktet test for romkapteiner i Star Trek-serien hvor det ikke er mulig å vinne – uansett hva du gjør så vil noe gå galt.

Blant annet fikk puppesangen hans kritikk for å være kvinnediskriminerende, men på Youtube har det allerede dukket opp en rekke varianter av låten. Noen av dem snur helt rundt på sangens utgangspunkt og hyller menn som viser seg frem på film – med et lite stikk til MacFarlane selv.