Hannibal. (Foto: NBC)
Forhåndsplakat for den amerikanske premieren av serien «Hannibal». (Foto: NBC)

– Vår Hannibal fremstilles ikke som en typisk skurk. Om publikum ikke viste hvem han faktisk var, ville de ikke skjønt hva han driver med, fortalte sjefsprodusent Brian Fuller til det nettstedet Entertainment Weekly da nyheten om at Mads Mikkelsen skulle spille den legendariske kannibalen i en ny amerikansk TV-serie.

– Dette er Alfred Hitchcocks spenningsprinsipp, hvor vi viser bomben under bordet og lar seerne svette frem til den faktisk går av.

Serien er en samtidsthriller basert på Thomas Harris’ roman Red Dragon fra 1981, som også var første gang Hannibal Lecter ble introdusert. I serien spiller Hugh Dancy en FBI-agent som innleder et samarbeid med Hannibal i etterforskningen av en massemorders gjerninger – uten å være klar over Lecters mørke sider.

FILMBONANZA: Alfred Hitchcock-spesial – alt om Psycho

Boken ble også filmatisert av Brett Ratner i 2002, med Edward Norton i hovedrollen. Filmpolitiets Birger Vestmo var ikke imponert over filmen, og mente Ratner hadde laget «en ganske gjennomsnittlig spenningsfilm. … Men noe mangler, nemlig frykten for Hannibal. Den er borte!».

TVNorge sitter på de norske rettighetene til serien, mens den amerikanske premieren er satt til starten av april er det ikke klart når serien vil bli vist her hjemme.