Mange Oscar-kategorier forbigås med et gjesp under det årlige glamourshowet i Hollywood. Alle lurer på hvem som vinner de største kategoriene, men bryr seg lite om hvem som vinner beste sminke, beste lydmiks, eller beste kortfilmer, for å nevne noen.

En kategori som ofte overrasker er den for beste animerte kortfilm. Wallace & Gromit-skaperne i Aardman Studios har vunnet flere ganger, mens norske Torill Kove stakk av med en gylden statuett for kortfilmen Den danske dikteren i 2006. Hun ble da den første nordmannen til å vinne den amerikanske filmprisen siden Thor Heyerdahl vant i kategorien for beste dokumentarfilm i 1952 for Kon-Tiki.

LES MER: Norske Torill Kove vant Oscar

Tidligere har vi skrevet om en av de andre nominerte i kategorien for beste animerte kortfilm, den rørende Walt Disney-produserte Paperman (se den her). Den er forhåndsfavoritten, men animatøren og regissøren David Silverman regnes for å være årets outsider i denne kategorien.

The Longest Daycare skildrer hvor dramatisk en dag i barnehagen kan være for Simpsons-familiens minste medlem. Se hele kortfilmen nedenfor.

Oscar 2013: Stem på din Oscar-favoritt!

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.