Bryan Cranston i Breaking Bad. (Foto: AMC).

For fem år siden ble vi kjent med en nervøs og sjenert kjemilærer som fikk den forferdelige beskjeden om at han hadde uhelbredelig kreft.

For å sikre familien økonomisk etter sin død gikk forlot han den smale sti og begynte å lage og selge metamfetamin. Fem sesonger av Breaking Bad senere har Walter White, spilt av Bryan Cranston, blitt en skruppelløs og beinhard mann.

Nå er serien akkurat ferdig innspilt og til sommeren tar reisen slutt for White når siste halvdel av den siste sesongen vises.

– Å forlate Walter White og Breaking Bad kommer til å bli vanskelig, sier Bryan Cranston.

Filmbonanzas reporter Mona. B. Riise møter Cranston mens han fortsatt har Walter sitt ansikt på. Blåmerket ved siden av det ene øyet er kun sminke der Walter har fått seg en smell.

Etter tre Emmy-priser og tre Golden Globe-nominasjoner for beste hovedrolle i en dramaserie, er det ingen tvil om at Walter White var et lurt rollevalg for Cranston, som tidligere var mest kjent for rollen som faren i situasjonskomedien Malcolm i midten. Og skuespilleren er sikker på at han aldri kommer til å spille en like god rollefigur igjen.

– Dette er mitt livs rolle, det er den beste rollen jeg noensinne kommer til å ha i min karriere, og det vet jeg og det er jeg forberedt på, sier Cranston.

Breaking Bad. (Foto: AMC).
Breaking Bad. (Foto: AMC).

Må vaske av seg Walter White

Da vi møtte Walter White for første gang i 2008 var han en helt annen mann enn narkokongen vi møter i femte og siste sesong. Whites moralske forfall har vært en reise det har vært vanskelig å se på, og for Bryan Cranston har det vært hardt å leve med rollefiguren i så mange år.

– Da vi først ble introdusert for min rollefigur var han en annen person enn han er nå, han var ydmyk, innadvendt, sjenert og deprimert. Han er ingen av de tingene nå. Han vet ikke engang hvem han er. Hvis du spør ham nå vil han bare svare; jeg er en mann som prøver å overleve, forteller Cranston.

For å takle den vanskelige rollen har han utviklet en teknikk for å opprettholde den intensiteten det kreves for å spille Walter White.

– For at jeg skal holde ut en fjorten timers arbeidsdag må jeg vite når jeg skal bygge opp intensiteten og når jeg kan slappe av. Hvis jeg prøver å være klar hele tiden ville jeg ikke klart å opprettholde det, forkalrer Cranston.

På slutten av dagen er jeg sliten og da har jeg et ritual der jeg vasker bort Walter White.

– Jeg går til hår-og-makeup-traileren og tar sminkefjerner over hele hodet og ansiktet, og så tar jeg to varme og fuktige håndkler og pakker inn hele hodet fullstendig. Og så lar jeg det bare dra ut all den energien og så vasker jeg av sminken og skitten fra dagen og tar av Walter White sine klær og ale de falske blåmerkene og går hjem som meg.

Når Walter Whites mørke reise nå er over er det rart å tenkte tilbake på at Breaking Bad var en serie få hadde trua på i begynnelsen.

– Hvem ville trodd at historien om en deprimert videregåendelærer, som måtte begynne å selge crystal meth for å tjene penger til familien, skulle bli en suksessfull serie?

Men det ble den altså.

Breaking Bad har premiere 14. juli i USA og kommer på MAX i begynnelsen av august.

Filmbonanza ser du på NRK2 torsdager klokka 21.30.

Hva synes du om Bryan Cranston og Breaking Bad? Si din mening i kommentarfeltet!