– De tror jeg er helt gal. De skjønner ikke hvorfor jeg reiser hele denne veien for å dra på The Gathering, fordi du må være her for å skjønne det.

På en av de mange radene fylt med datainteresserte ungdommer, lysende PC-skjermer og dundrende høytalere, sitter Kerrie Myers. I sine best femtiår er hun på besøk på et av verdens største datatreff i Vikingskipet på Hamar – og hun har reist helt fra Australia for å komme hit.

Les også: Filmpolitiet tar tempen på TG – se bilder!

Australieren er på The Gathering for andre gang, og tross dyre flybilletter, og at familie og venner hjemme «down under» tror hun er sprø, så kunne hun ikke tenke seg å tilbringe påske noe annet sted.

Da hun hørte om The Gathering i 2010 skjønte hun at dette var noe hun måtte finne ut mer om, og i 2011 tok hun turen. Det var en helt spesiell opplevelse for henne da hun gikk inn i Vikingskipet for første gang.

– Ingen ord kan beskrive det, jeg ble virkelig blåst av banen.

– Jeg ble slått i bakken av hva alle gutta har med seg her, alt fra datamaskiner til senger og lenestoler, det er helt utrolig, forteller Myers entusiastisk.

Australias flagg henger over plassen til Kerrie Myers. (Foto: Marte Hedentad, NRK P3).
Australias flagg henger over plassen til Kerrie Myers. (Foto: Marte Hedentad, NRK P3).

Elsker atmosfæren

Litt norsk blod flyter i årene til Myers, hun har nemlig aner i Norge. Oldefaren hennes var fra Moss, men hun hadde aldri vært i landet før TG-besøket i 2010. Det hun ble mest overrasket over da, var hvordan det gikk an å samle 5000 ungdommer på ett sted uten at det ble bråk.

– Jeg kommer ikke over at det er så mange unge gutter her, men ingen som slåss. Det ville ikke skjedd i Australia, aldri i verden om så mange gutter kunne vært samlet på ett sted uten at det ville blitt slåssing, mener hun.

Nettopp det at det er å god stemning på The Gathering var pådriveren for at hun ville komme tilbake til Vikingskipet i år.

– I fjor prøvde jeg å følge med via nett, men det var ikke veldig gøy, og da klarte jeg ikke å holde meg unna i år, jeg måtte komme tilbake. Atmosfæren her er strålende. Alle er så avslappet og venner med hverandre, det er nesten som en stor familie.

Alle er så avslappet og venner med hverandre, det er nesten som en stor familie.

Kerrie Myers er imponert over alt utstyret folk har. Selv har hun bare med en liten laptop. (Foto: Marte Hedenstad, NRK P3).
Kerrie Myers er imponert over alt utstyret folk har. Selv har hun bare med en liten laptop. (Foto: Marte Hedenstad, NRK P3).

Ingen er for gamle for TG

Man trenger ikke å være hardbarka gamer eller ekstremt datainteressert for å ha glede av å være på The Gathering. Kerrie Myers ser på seg selv som gjennomsnittlig interessert i data.

– Det er så mange som har en misoppfatning om at The Gathering kun er for hackere og gamere, men det er ikke sant. Jeg har akkurat begynt å spille World of Warcraft, men spiller ikke noe særlig utenom det, også er jeg interessert i å manipulere bilder.

Og hvis noen synes at en dame i femtiåra er for gammel til å være med på datatreff, så tar de feil, konstaterer Myers.

– Hvis du er interessert i data, hvorfor ikke være her? Hvilket bedre sted kan du være? Prøv å hold meg unna, så lenge jeg har råd kommer jeg til å være her.

Har du en god historie fra The Gathering? Fortell i kommentarfeltet!