Anna Karenina

  • Grace Kelly
  • 12. november 1929 – 14. september 1982
  • Kjent for filmer som blant annet Alfred Hitchcocks Rear Window (1954), Dial M for Murder (1954) og Mogambo (1953).
  • Giftet seg med Prins Rainier III av Monaco 4. april 1956.
  • Avsluttet sin skuespillerkarriere i en alder av 26 år for å fokusere på sine kongelige plikter.
  • Prinsesse Grace døde i en alder av 52 år da hun fikk slag og kjørte bilen sin utfor en fjellskrent.

I 2013 skal The Weinstein Company prøve å lede Nicole Kidman og filmen Grace of Monaco til Oscar. Selskapet har sikret seg rettighetene til å distribuere den biografiske filmen om prinsessen av Monaco i USA, det melder The Hollywood Reporter.

Filmen lanseres for en begrenset periode 27. desember i år, og kvalifiserer seg dermed akkurat til å være med i neste Oscar-runde.

Som det største ikonet av sin tid har historien om Grace Kelly, Hollywood-divaen som ble prinsesse, fascinert folk i generasjoner. Nicole Kidman har mye å leve opp til når hun nå skal portrettere en av filmhistoriens største divaer på lerretet.

– Mer en tretti år etter sin død fortsetter Grace Kellys historie å fascinere, og vi er så glade for at Olivier Dahan har gitt den nytt liv, uttalte Harvey Weinstein i en pressemelding.

Kidman spiller en Kelly i sine tidlige trettiår i filmen som har Tim Roth i rollen som Kellys mann Prins Rainier III av Monaco.

– Som alltid er Nicole Kidmans imponerende prestasjon det perfekte portrett av en kvinne som, ikke bare var kongelig, men som fortsatt er et moteikon og en legende på det store lerretet, sa Weinstein.

Hvis Kidman leverer varene er det ingen tvil om at rollen er Oscar-materiale. Portretteringen av legender som Kelly er noe akademiet elsker. Og med Olivier Dahan, regissøren av La vie en rose, bak rattet er det tydelig at Grace of Monaco er i trygge hender.

Anmeldelse: La vie en rose – Historien om Édith Piafs tragiske liv!

Essensen av Grace

Grace of Monaco tar for seg Grace Kelly sine første år i Monaco, i perioden da Frankrike og Monaco var i konflikt, da Kelly spilte en viktig rolle for å unngå et kupp.

Monacos kongefamilie har gått ut og tatt sterk avstand fra filmen. Albert II og hans to søstre, prinsessene Caroline og Stephanie, mener filmen er ren fiksjon og har uttalt at:

«For oss er ikke denne filmen et biografisk verk, men bare en skildring av en del av livet hennes som har blitt unødig glamorisert og som inneholder viktige historiske unøyaktigheter, samt scener av ren fiksjon».

Nicole Kidman har på sin side uttalt at hun spilte rollen med stor respekt for Grace og hennes historie, og at hun håper essensen av Grace kommer frem i filmen.

Har du tro på Nicole Kidman og Grace of Monaco? Si din mening i kommentarfeltet!