I kjølvannet av at nyheten om at Disney legger ned LucasArts og kansellerer alle spillprosjekter kom i går, har utviklerselskapet Raven Software, som står bak Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast bestemt seg for å legge ut kildekoden til spillet og oppfølgeren Jedi Academy, det melder Kotaku.

Dette betyr at spillere kan begynne å ha det gøy med å lage sine egne modifikasjoner og versjoner av spillene.

Raven Software legger ut kildekoden som en siste avskjed til tilhengere av spillet, som lenge har mast om å få den offentliggjort.

– Vi elsket og satt stor pris på den opplevelsen det var å lage Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast og Jedi Academy for LucasArts. Som en gave til den iherdige og lojale fanbasen for Jedi-spillene våre og til minne om LucasArts, legger vi ut kildekoden til begge spillene, så folk kan leke seg med det, sa studioet i en uttalelse til Kotaku.

Her finner du kildekoden til Jedi Outcast, og Jedi Academy.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Star Wars 1313 er et av spillene som nå blir kansellert. (Foto: LucasArts, Disney).
Star Wars 1313 er et av spillene som nå blir kansellert. (Foto: LucasArts, Disney).

Vil heller lisensiere spill

Det var ingen stor overraskelse da nyheten om nedleggelsen kom i går. LucasArts har ikke hatt de store suksessene de siste årene, det BioWare-utviklede MMO-spillet Star Wars: The Old Republic klarte for eksempel ikke å få nok abonnenter og måtte gå over til en free-to-play-modell. I februar startet ryktene om at studioet skulle legges ned.

Disney kjøpte opp Lucasfilm og dermed LucasArts for svimlende 4.05 millarder dollar – rundt 23 milliarder kroner i oktober 2012. De kommer fortsatt til å bruke navnet LucasArts til å lisensiere spill, men studioet er altså nedlagt.

Ifølge Kotaku skal 150 mennesker ha mistet jobben som en følge av nedleggelsen, og dette betyr kroken på døra for utviklingen av spill som Star Wars: First Assault and Star Wars 1313. Ifølge Game Informer skal en representant fra LucasFilm ha uttalt at det er mulig de klarer å redde Star Wars 1313 ved hjelp av lisensiering.

– Vi tror fortsatt på spillbransjen, og vi vil fortsatt gi ut Star Wars-spill, men nå ser vi på andre modeller istedenfor intern produksjon, skal representanten ha uttalt til Game Informer.

Hva synes du om nedleggelsen? Si din mening i kommentarfeltet!