Den norske filmbransjens egen pris, Kanonprisen, ble delt ut første kveld på Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival, som arrangeres denne uken i Trondheim.

Totalt tolv priser deles ut for å hedre skuespillere og regissører, samt tekniske priser for arbeid med lyd og klipp.

Beste regi gikk til Dag Johan Haugerud for Som du ser meg. Filmen ble hedret med totalt fem priser, og vant også for beste manus, beste klipp, beste birolle til Andrea Bræin Hovig, samt beste nyskaper.

– Jeg ble bare så utrolig glad for denne prisen. Jeg er skikkelig overraska for konkurransen var sterk, sa Mosli til NRK Trøndelag etter at hun har vært på scenen og mottatt prisen.

«Dag Johan Haugerud leker med filmformatet i sin første spillefilm. Han utviser en behersket fortellerstil som dyrker hverdagsstemninger.»

«Som du ser meg», anmeldt av Birger Vestmo.

ANMELDELSE: Som du ser meg – skarpe hverdagsobservasjoner trenger et poeng

Som du ser meg (Foto: Norsk Filmdistribusjon / Motlys).
Andrea Bræin Hovig vant pris for beste birolle under utdelingen av Kanonprisen. Bildet er hentet fra «Som du ser meg». (Foto: Norsk Filmdistribusjon / Motlys).

Prisen for beste produsent ble delt ut til Aage Aaberge for filmen Kon-tiki. Den storslåtte eventyrfilmen vant også i kategorien beste lyddesign, beste produksjonsdesign, beste filmmusikk og beste foto.

Kristoffer Joner og Cecilie A. Mosli prisene for beste mannlige og kvinnelige hovedrolle for sine roller i fra Kompani Orheim.

Kanonprisen deles ut i forbindelse med filmfestivalen Kosmorama som arrangeres i Trondheim frem til søndag 21. april. Åtte fagforbund har stemt frem priser i elleve kategorier for de beste norske filmer fra i fjor. I tillegg deles det ut en uavhengig nyskapningspris.

«Den er imponerende flott filmet, med glimrende visuelle effekter, nydelig filmmusikk og en fortreffelig samling skuespillere som gestalter mannskapet om bord.»

«Kon-tiki», anmeldt av Birger Vestmo.

ANMELDELSE: Kon-tiki – eventyrlysten tyter ut av filmruta