Da Sony fortalte om sin nye spillkonsoll på et pressearrangement i New York i februar, avslørte de også at Ubisoft-spillet Watch Dogs vil være tilgjengelig på den nye plattformen. I en rykende fersk britisk trailer blir det klart at spillet kommer ut 22. november i år. Midt i den ventede konsollkrigen.

Bransjekilder mener det er stor sannsynlighet for at både Sony og Microsoft vil ha sine konsoller klare i tid før julerushet. Det betyr at to av verdens største konsollprodusenter utfordrer hverandre mot slutten av dette året.

Microsoft har annonsert at de vil løfte sløret av sin kommende spillkonsoll senere i mai.

Watch Dogs. (Foto: Ubisoft)
Aiden Pearce er hovedpersonen i «Watch Dogs». (Foto: Ubisoft)

LES: Den neste Xboxen vert avduka 21. mai

Ubisoft har sett den enorme suksessen Rockstar har hatt med GTA-serien og vil ha sin del av kaka.

– Men jeg tror Watch Dogs‘ fokus på neste generasjon, nye funksjoner – sammenkopling, interaktivitet, samspilling og så videre – fører noe friskt til sjangeren, fortalte Ubisoft-sjef Alain Carre til magasinet Edge i fjor.

Og med en strategisk plassert lanseringsdato i november er det ikke usannsynlig at all denne nyskapingstrangen sammenfaller med lanseringen av de nye spillkonsollene.

LES: «Watch Dogs» vil vere ein utfordrar for «GTA V»

No one can hide from me

I den nye traileren ser vi hovedfiguren Aiden Pearce både på jakt etter noen, men han blir også jaktet på. Hvordan han manipulerer byen, bruker overvåkingssystemene, og tilpasser seg storbyen, vil være helt essensielt i Watch Dogs.

At traileren videre viser at hovedfiguren har en mørk bakhistorie overrasker ikke – et barn eller en annen person han er glad i har blitt tatt fra ham. Et klassisk anslag til en fortelling om en antihelt som lever på kant med loven.

GTA V ventes et par måneder før, i september – hvilket spill har du mest tro på? Legg inn dine synspunkter i kommentarfeltet under bildet.

Oppdatert 30/04-2013 kl. 10:12: Ubisoft har bekreftet at det eksklusive innholdet til Playstation 3 også vil være tilgjengelig på Playstation 4.

Watch Dogs. (Foto: Ubisoft)
Promobilde fra «Watch Dogs». (Foto: Ubisoft)