Produsentene hos Universal Studios har all grunn til å juble om dagen. Siden verdenspremieren på Fast & Furious 6 i London 6. mai og den amerikanske premieren 24. mai, har filmen tjent inn 314,4 millioner dollar (i overkant av 1,85 milliarder norske kroner).

Filmen har tjent inn 117, 1 millioner dollar i USA og 197,3 millioner dollar i resten av verden, og har dermed hatt den mest innbringende premierehelgen for Universal noensinne, både i USA og internasjonalt, det melder Deadline.

Med dette kommer «Fast & Furious 6» til å forbigå alle de foregående filmene i serien på inntektsfronten, så det er tydelig at villere action, heftigere eksplosjoner og at det generelt er mer av alt i den siste filmen har appellert til publikum.

Filmen har for det meste fått relativt positiv kritikk, og har 61 av 100 poeng basert 37 anmeldelser på nettstedet Metacritic.com. Publikum er en smule mer entusiastiske enn anmelderne. På nettstedet Rottentomatoes.com er, i skrivende stund, 95 prosent av stemmegiverne fornøyde med filmen.

Her i Norge ligger Fast & Furious 6 for øyeblikket som nummer én på kinotoppen, over Den store Gatsby og Iron Man 3.

Artikkelen fortsetter under bildet.

You lookin' at me Dwayne Johnson? (Foto: United Pictures International)
You lookin’ at me Dwayne Johnson? (Foto: United Pictures International)

– Gjennomkommersiell kinounderholdning

I Filmpolitiets anmeldelse av filmen skriver Rune Håkonsen at regissør Justin Lin vet nøyaktig hva publikum vil ha, og at han ikke nøler et sekund med å servere heseblesende biljakter, voldelige slåsskamper, og filmfigurer som er opptatt av ære, stolthet, og familie.

I anmeldelsen legger ikke Rune skjul på at dette er tullete action som er fullstendig «over the top», men konstaterer at dette likevel er strålende popcornunderholdning!

«Fast & Furious 6 er ikke en film du skal ta seriøst, den er et produkt av årelang forskning og målgruppeundersøkelser blant seksuelt frustrerte tenåringsgutter. Bruk derfor din ironiske sans til å se forbi tvilsomme kjønnsrollemønster, umulige stunts, og lam dialog. Dette er pur gjennomkommersiell kinounderholdning.»

«Fast & Furious 6», anmeldt av Rune Håkonsen.

ANMELDELSE: Fast & Furious 6 –Fuck it, denne filmen trenger en stridsvogn!

Har du sett Fast & Furious 6? Hva synes du om filmen? Si din mening i kommentarfeltet!