CANNES: – Harry Potter føles så lenge siden. Så mye har hendt de siste 3-4 årene, men selvsagt er serien fremdeles i publikums bevisshet. Jeg prøver ikke å rømme fra det, jeg er stolt av hva jeg gjorde, men jeg har virkelig likt å utvikle meg og møte nye utfordringer. Jeg er veldig heldig!

Emma Watson i The Bling Ring (Foto: SF Norge AS).
Emma Watson i The Bling Ring (Foto: SF Norge AS).

Det sa en strålende blid og fornøyd Emma Watson under dagens pressekonferanse i Cannes. Hun spiller i regissør Sofia Coppolas nye film, The Bling Ring, som fikk æren av å åpne det viktige sideprogrammet Un Certain Regard.

Fikk ideen etter en magasinartikkel

Filmen er basert på en sann historie om en gruppe ungdommer i Los Angeles som er besatt av kjendisers livvstil. De bruker internett til å finne ut hvor kjendisene bor, og raner dem når de vet de er bortreist. Blant filmens ofre finner vi blant andre Paris Hilton, Rachel Bilson, Orlando Bloom og Lindsay Lohan.

LES: Filmpolitiets anmeldelse av The Bling Ring

Regissør Sofia Coppola fikk ideen til filmen da hun leste en artikkel om saken i magasinet Vanity Fair.

Regissør Sofia Coppola er i Cannes med filmen The Bling Ring (Foto: AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT).
Regissør Sofia Coppola er i Cannes med filmen The Bling Ring (Foto: AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT).

– Jeg hadde hørt litt på nyhetene, men var ikke spesielt opptatt av saken. Så leste jeg artikkelen, og syntes det kunne virke som en film. Jeg kontakten journalisten, så hennes uredigerte notater, og syntes alt var interessant og kontemporært. Historien sier mye om vår kultur i dag, sa Coppola.

Det handler altså om ungdommer som forsøker å kopiere livsstilen til sine kjendisforbilder ved å stjele tingene deres. Sofia Coppola fortalte på pressekonferansen i Cannes at ett av innspillingens høydepunkter var å filme i Paris Hiltons hus.

– Vi viser definitivt en verden av eksess i filmen. Vi filmet i Paris Hiltons virkelige hus, selv om vi egentlig ikke skulle. Hun viste oss overvåkningsopptak fra da ungdommen brøt seg inn der. Huset var helt utrolig. Det var spennende å se inn i en verden jeg hadde lest så mye om, sier Coppola.

Måtte unngå parodien

The Bling Ring er en ensemblefilm. Alle skuespillerne har like stor betydning på lerretet. Men i Cannes er det naturligvis Emma Watson som skiller seg ut. Hennes rolle som Hermine gjennom åtte Harry Potter-filmer har sikret henne evig stjernestatus.

Fra Harry Potter og Dødstalismanene - Del 1. (Foto: Sandrew Metronome)
Fra Harry Potter og Dødstalismanene – Del 1. (Foto: Sandrew Metronome)

Nå er vi i ferd med å se hvordan hun har tenkt å dyrke sitt talent videre. Allerede i fjor så vi henne i The Perks of Being a Wallflower, der hun viste lovende utvikling. Og i The Bling Ring er hun god som grunn tenåring på hodeløs jakt etter kjendisers livsstil.

LES: Anmeldelsen av The Perks of Being a Wallflower

– Jeg hadde mye jobb å gjøre for å finne ut av figuren. Mye kom gjennom å se reality-TV som The Kardashians og The Hills. Jeg måtte forstå hennes psykologi, og sørge for at hun ikke ble en parodi. Jeg måtte få dialekten rett. Jeg måtte tenke på Los Angelse som miljø og hvordan det påvirket henne, sier Watson, som elsker å være i Cannes.

– Alle her tar film så seriøst på sjarmerende måte. Alle har interessante spørsmål, og det er lett å se at folk elsker film. Det er et enkelt miljø å være i for en som elsker film, sa Watson, og tenkte på seg selv.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Emma Watson, Claire Julien, Sofia Coppola, Israel Broussard, Taissa Farmiga  og Katie Chang (Foto: REUTERS/Yves Herman).
Emma Watson, Claire Julien, Sofia Coppola, Israel Broussard, Taissa Farmiga og Katie Chang (Foto: REUTERS/Yves Herman).

Trenger ikke unnskylde seg lenger

Sofia Coppola debuterte i filmsammenheng allerede i 1990, som skuespiller i pappa Francis Ford Coppolas Gudfaren del 3. Han ble den gang kritisert for å bruke sin egen datter i stedet for en skuespiller med større erfaring, men nå trenger hun ikke unnskylde seg lenger.

Hun markerte seg som en spennende filmskaper med sin regidebut, The Virgin Suicides, og fikk umiddelbar stjernestatus da hun presterte Lost In Translation med Bill Murray og Scarlett Johansson i minneverdige roller.

LES: Anmeldelsen av Somewhere

Marie Antoinette var et modig kostymedrama der hun ukonvensjonelt nok brukte britisk new romantics poprock fra tidlig 1980-tall. Mens hennes forrige film, Somewhere, var et smalere drama om en nedkjørt skuespiller med et hotell som permanent residens. The Bling Ring er første gang hun jobber med så mange unge skuespillere, noe hun sier hun elsket.

Emma Watson (t.h.), Claire Julien, Sofia Coppola og Taissa Fariga i Cannes (Foto: AP Photo/Francois Mori).
Emma Watson (t.h.), Claire Julien, Sofia Coppola og Taissa Fariga i Cannes (Foto: AP Photo/Francois Mori).

– Jeg elsket det! Noen var erfarne, mens andre gjorde sin første film. Alle var entusiastiske, og hadde mye energi. Det var spennende å samle dem, og se dem utvikle forhold til hverandre som i et band, sier Coppola.

For Emma Watsons del, kunne hun takle rollen under helt andre forhold enn hun har vært vant til de siste 10 årene.

– Sofia er veldig rolig når hun regisserer. Om hun var stresset, viste hun det ikke. Jeg kunne jobbe mye løsere enn jeg er vant til. Jeg har vært vant til å måtte holde meg til dialogen, mest fordi publikum kunne hver linje av den. Nå kunne jeg improvisere mer, sier Emma Watson.

The Bling Ring ble mottatt med høflig applaus i Cannes, noe som tyder på at resultatet ble likt. Norgespremieren er 28. juni.

Om

  • Slippdato:
  • Sjanger: