Evan Peters har fått rollen som Quicksilver i X-Men: Days of Future Past. (Foto: Larry Busacca/Getty Images/AFP, NTB Scanpix).
Evan Peters har fått rollen som den superraske Quicksilver i X-Men: Days of Future Past. (Foto: Larry Busacca/Getty Images/AFP, NTB Scanpix).

Da X-Men-regissøren Bryan Singer på torsdag tvitret om at American Horror Story-skuespilleren Evan Peters har fått rollen som Quicksilver i X-Men: Days of Future Past kan han ha skapt trøbbel i Marvel-land.

Anmeldelse: American Horror Story: Asylum – Byr på gørr og grøss!

Forrige uke bekreftet nemlig regissør Joss Whedon til IGN at Quicksilver og tvillingsøsteren Scarlet Witch skal være med i The Avengers 2.

Problemet er at X-Men: Days of Future Past er en 20th Century Fox-film, mens det er Marvel Studios, og dermed Fox-konkurrenten Disney, som står bak The Avengers-filmene.

På hver sin kant har Disneys og 20th Century klart å opprettholde kontinuiteten i hver sine Marvel-univers ved å ha faste skuespillere til de forskjellige superheltene, men hva skjer når to forskjellige selskap skal lage film med den samme superhelten?

Vil vi få to forskjellige skuespillere i den samme rollen, noe som kan kan bli forvirrende, eller kommer Joss Whedon også til å bruke Peters i rollen? Det blir interessant å følge med på.

Slettet tweeten

Det kan se ut som om det har vært litt surr rundt Bryan Singer sin nyhet om at Evan Peters skal spille Quicksilver i X-Men: Days of Future Past. På torsdag tvitret regissøren denne meldingen:

«Before he was an #Avenger, he was just a REALLY fast kid. Thrilled to say #EvanPeters is joining #XMen #DaysOfFuturePast as #Quicksilver».


Men i dag meldte Empire Online at tweeten har blitt slettet fra Bryan Singers Twitter-konto (se skjermdump av tweeten her). Senere samme dag slang Singer imidlertid ut en ny Twitter-melding der han igjen bekreftet at Quicksilver dukker opp i den neste X-Men-filmen, da uten referansen til The Avengers.

Opptrer i begge tegneseriene

Du synes kanskje det er merkelig at to forskjellige franchiser skal bruke den samme superhelten i filmene sine? Selv om X-Men-filmene og filmene om heltene i The Avengers er laget av to forskjellige filmselskap er de imidlertid begge basert på tegneserier fra Marvel Comics, og alle Marvel-figurer eksisterer i det samme tegneserieuniverset, og tvillingparet opptrer i både X-Men– og The Avenegrs-tegneseriene.

Quicksilver, eller Pietro Django Maximoff som han egentlig heter, og søsteren Scarlet Witch aka Wanda (Saoirse Ronan kan tenke seg rollen), ble medlem av Magnetos onde mutantbrorskap etter at han reddet Wanda fra en rasende mobb da hun ved et uhell tente på et hus med kreftene sine.

På den tiden hjalp de Magneto i kampen mot Professor Xavier og hans X-Men, men senere forlot de brorskapet og ble med i The Avengers, etter at flere av medlemmene der slutta.

Anmeldelse: X-Men: First Class – Velorkestrert og storslagen action.

Quicksilver. (Foto: Marvel Comics).
Quicksilver. (Foto: Marvel Comics).

Delte rettigheter

Ryktene om at Quicksilver og Scarlet Witch skulle være med i The Avengers 2 begynte å sirkulere lenge før Joss Whedon bekreftet det sist uke.

I et intervju med Empire Online i april avslørte Whedon at han har skrevet inn et søskenpar fra tegneseriene i filmen. Dermed begynte spekulasjonene på om dette kunne være det kjente tvillingparet å florere.

Slik ser Scarlet Witch aka Wanda ut . (Foto: Marvel Comics).
Slik ser Scarlet Witch aka Wanda ut . (Foto: Marvel Comics).

Anmeldelse: The Avengers – Litt av et superheltsirkus!

Hvem som har rettigheter til hva er ikke alltid like lett å holde styr på. I et intervju med SuperheroHype tidligere i mai, adresserte produksjonssjefen for Marvel Studios, Kevin Feige, spørsmålet om det er Marvel Studios eller 20th Century Fox som har rettigheter til å bruke Quicksilver og Scarlet Witch i filmene sine.

– Vi har rettighetene begge to. Det er en spesifikk ordning med de to figurene som lar oss bruke dem i The Avengers, men ikke diskutere eller henvise til deres mutant- og Magneto-relaterte ætt. De (Fox, journ.anm.) kan bruke dem som Magnetos slektninger, men de kan ikke ha noe med The Avengers å gjøre, sa Feige.

Da gjenstår det å se hvordan Marvel Studios skal klare å forklare Quicksilver og Scarlet Witch sine superkrefter uten å referere til at de er mutanter.

I hvilken film synes du Quicksilver og Scarlet Witch passer best? Si din mening i kommentarfeltet!