Fire år siden The Sims 3 kom på markedet er spillet, eller en av utvidelsespakkene, fortsatt mulig å finne på salgslistene for PC-spill her i Norge. Helt siden det første The Sims-spillet kom i 2000 har en dedikert tilhengerskare sørget for en jevn strøm av inntekter, derfor var det bare et tidsspørsmål før neste spill i serien ble avduket.

I en ordknapp pressemelding skriver spillgiganten Electronic Arts at det er millionene av tilhengere og kreativiteten deres som er drivstoffet i den populære spillserien.

– Den stadige hengivenheten fra fansen fyrer opp under kreativiteten til utviklerne hos The Sims Studio, og driver dem til å kontinuerlig forbedre og utvikle en av verdens mest suksessrike simuleringsspill som har solgt mer enn 150 millioner kopier verden over.

Har lært av SimCity-fadesen

Det er lite informasjon i pressemeldingen som tyder på store endringer i retning for den populære spillserien, bortsett fra vanlig tåkeprat som at spillere får: «nye og intuitive verktøy, i tillegg til en sømløs mulighet til å dele kreativiteten med venner og andre tilhengere.»

Men EA åpner også med å fortelle at dette er en «frakoblet spillopplevelse», med et tydelig spøkelse hengende over skuldrene.

KOMMENTAR: Det EA ikke vil snakke om

Lanseringen av det femte spillet i den populære bysimulatorserien SimCity er nå kjent som en av de verste spillanseringene i moderne tid. Spillet krever en kontinuerlig nettilkobling for å fungere, og når EAs egne servere ikke taklet presset fra de mange spillerne som ønsket å logge seg inn sluttet spillet å fungere i sin helhet.

Måten selskapet håndterte situasjonen førte til massiv kritikk og et alvorlig omdømmetap. Med The Sims 4 understreker selskapet fra starten at de ikke skal gjøre samme feil.

Informasjonen som er tilgjengelig på EA sine nettsider tyder på at spillserien vil holde seg på PC og Mac, og holde seg unna konsoller. Med en forventet lanseringsdato i 2014 er det tydelig at spillet har vært under utvikling hos spillstudioet, som ligger i EA sitt hovedkvarter i Redwood City utenfor San Francisco, i en god stund allerede.

ANMELDELSE: SimCity – lever ikke opp til seriens høye standard

Hva er det som gjør spillserien så populær? Legg inn dine kommentarer under.